A világ legkelendőbb autója lehet a Tesla Model Y

0

A Tesla Model Y jó úton halad afelé, hogy idén a világ legtöbbet eladott autója legyen.

Mielőtt a Tesla 2020-ban piacra dobta volna a Model Y-t, Elon Musk merész jóslatokkal állt elő az autó népszerűségével kapcsolatban. Akkoriban a Tesla első embere elmondta, hogy a Model Y iránti kereslet körülbelül kétszerese lesz a Model 3 iránti keresletnek. Pedig a Model 3 már elérte a legkelendőbb elektromos autó címet.

Most, két év után úgy tűnik, hogy Musk jóslatai valóra válnak. A Tesla első embere, Elon Musk a vállalat augusztus 4-i éves részvényesi közgyűlésén árulta el, hogy a Tesla Model Y jó úton halad afelé, hogy a világ legkelendőbb járműjévé váljon. Pontosabban az elektromos SUV lesz a legkelendőbb jármű a világon és a Tesla arra számít, hogy jövőre a legtöbbet eladott autó lesz a Model Y. Miután a Tesla felpörgeti a termelést a texasi és berlini Gigafactoryban.

Jelenleg a világ legkelendőbb járműve a Toyota Corolla, mintegy 1 150 000 eladással.

A Tesla a texasi és a berlini Gigafatoryban kizárólag a Model Y-t gyártja. Az év végére a Tesla várhatóan több mint 1 millió jármű gyártására lesz képes évente ebben a két gigagyárban. Mi lesz akkor, ha a tíz vagy tizenkét gigagyár felépül?