Most már biztos – új Tesla jármű van készülőben

0

A Tesla már régóta nem mutatott be új járművet. Úgy tűnik, hogy épp itt az ideje.

Elon Musk az év eleji termékterv-frissítés alkalmával elmondta, hogy a Tesla 2022-ben a Model Y és a Model 3 gyártásának felpörgetésével lesz elfoglalva. Éppen ezért a kaliforniai (texasi) elektromos autógyártó nem tervezi, hogy valamilyen új járművet mutasson be, vagy egy korábban bemutatott elektromos autó gyártásba hozatalával üssék el a drága idejüket. Ilyen például a Cybertruck, Semi vagy éppen a Roadster.

Most azonban fordult a kocka és Musk „új termékek hatalmas hullámát” ígérte 2023-ra. Az egyik ilyen újdonság várhatóan „egy futurisztikus megjelenésű elektromos jármű lesz, amelyet dedikált robotaxiként” aposztrofálnak. Tegnap tette közzé Twitteren legújabb tervét Elon Musk, melyben ismertette, hogy a Tesla egy „korfigurálható Robovant” készít mind az emberek, mind pedig rakományok számára.

Hívjuk ezután csak Robovan-nak az új Tesla jövevényt? Legalábbis Elon Musk is így hivatkozik rá:

Számtalanszor szóba került, hogy a Tesla elektromos „kisteherautót” akar gyártani több ember egyidejű szállítására. Mindezt Musk a főtervének a második részében említette. Azonban egyelőre nem világos, hogy mi célt fog szolgálni az újdonság. A pletykák szerint a Tesla egy személyszállításra alkalmas elektromos járművön is dolgozik, ami a „The Boring Company” alagútrendszerben szállítaná az utasokat.

Tavaly Musk azt is elárulta, hogy a Tesla akkor fog tovább lépni új elektromos autók gyártásában, ha megfelelő mennyiségű akkumulátor fog rendelkezésre állni ahhoz, hogy olyan menyiségben lehessen gyártani a járműveket, hogy az nem befolyásolja negatívan a Tesla egyéb járműprogramjait.

Természetesen a Tesla nem közölt egyértelmű idővonalat a termékek megjelenésére, de mindez nagyban függ a 4680-as akkumulátorcellák felfuttatásától.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!