Romániában fogják gyártani az elektromos Ford Pumát

0

A török Ford Otosan vállalat tulajdonába került az amerikai Ford craiovai üzeme, miután a tulajdonosváltáshoz az érintett felek megkapták a hatósági engedélyeket. Adta hírül hétfőn a román Ziarul Financiar című gazdasági napilap.

A tulajdonosváltást március közepén jelentették be a felek. A Ford Otosan, a Ford Motor Company és a Koc Holding közös vállalata, a globális autóipar egyik legrégebben működő és legsikeresebb vegyesvállalata. A romániai üzemben 2023-tól gyártani fogják a Transit Courier és Tourneo Courier modelleket, amelyeknek teljes elektromos változatát is a romániai üzemben fogják előállítani 2024-től. Emellett a jelenleg gyártott népszerű Ford Puma teljes elektromos változatát is a Románia déli részén levő üzemben fogják gyártani 2024-től.

A Ford Otosan ennek érdekében 490 millió euró értékű beruházást hajt végre, amit a következő három évben valósít meg. Így az üzem termelési kapacitása évi 250 ezerről 272 ezerre nő. Írta a Ziarul Financiar.

A tulajdonosváltás bejelentésekor Stuart Rowley, a Ford of Europe elnöke elmondta, hogy a romániai gyártóüzem jelentős szerepet fog játszani az elektromos és haszongépjárművek európai gyártásának a növelésében. „A Ford Craiova ma már egy erős sikertörténet, és hiszünk abban, hogy a Ford Otosan tapasztalatával és szakértelmével a villamosítás és a haszongépjárművek terén még magasabb szintre juthat”  – mondta Rowley március közepén a tulajdonosváltásról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!