Jön a tisztán elektromos Ford Puma

0

A Ford a 2025-ös modellévben tervezi Puma kisautójának teljesen elektromos változatát piacra dobni.

Az új Puma az egyik legsikeresebb márkája a Fordnak. Főleg, mióta plug-in hibrid is kapható belőle. Ennek fényében egy érdekes pletykát dobott be egy ausztrál autós magazin a Drive, szerintük a típus következő generációja, ami 2025-ben érkezhet, már magával hoz egy tisztán elektromos meghajtású verziót is.

A magaszin szerint ennek a variánsnak a hajtáslánca abból a Transit Courier BEV-ből érkezne, amit majd 2024-ben tervez bemutatni a Ford és a Puma nem sokkal azután érkezne meg a nagyközönségnek. A Ford nem erősítette meg egy esetleges tisztán elektromos Puma érkezését a magazinnak. De azt viszont még 2021 áprilisában nyilvánosságra hozta az autógyártó, hogy dolgoznak egy elektromos haszongépjárművön, amit 2024-től gyártanának Romániában. Így ez a része akár még igaz is lehet az ausztrál elméletnek.

A romániai Craiova (krajova) mellett jelenleg is készülnek Ford modellek, méghozzá az EcoSport és a Puma belsőégésű változatai. A Transit Courier belsőégésű változata 2023-tól készülne Romániában. A megerősített infók szerint pedig a tisztán elektromos kivitelek 2024-től.

Visszatérve a lehetséges tisztán elektromos Pumára, az ausztrálok nem bocsátkoztak találgatásokba az autó tudását, vagy műszaki tartalmát illetően. Ezért erről mi sem tudunk mit mondani, csak annyit, hogy meglátjuk 2025-ben, igazuk volt-e az ausztráloknak. Amit viszont tudni vélnek az az, hogy a tisztán elektromos Puma nem fogja egy külön termékcsalád részét képezni, az megmarad a mostani felhozatalon belül, csupán a hajtáslánc fog különbözni. Még a kódneve is ugyanaz lesz, mint a belsőégésű változatnak.

Ha az ausztrálok nem is tették, mi egy kicsit játsszunk el a gondolattal, hogy ez az elektromos Puma vajon milyen padlólemezre épülne meg. Itt említeném meg a Ford és a Volkswagen közösködését az utóbbi MEB padlólemeze kapcsán. A Ford erre építene meg egy kisebb SUV modellt, aminek egyesek a nevét is tudni vélik: Stromer. Tavaly nyáron néhány kémfotó járta körbe a világot, amin egy elektromos Ford SUV-t véltek megbújni, pontosabban ezt a Stromer néven emlegetett modellt. De mi van akkor, ha a ponyva alatt már akkor ez a Puma bújt meg, ráadásul MEB alapokon?

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!