Néhány nap és megérkezik a 700 km hatótávú VW Passat utód

0

Mikor a Volkswagen először kezdett beszélni egy tisztán elektromos modellről, ami a méltán híres Passat nyomdokain haladna tovább élhet, sokan elégedetten csettinthettek. Hiába az SUV/Crossover a legnépszerűbb forma napjainkban, egy szép szedánt vagy kombit még sokan megnéznek Európában is.

Az ID. Aero (vagy ID.7) pontosan ezeknek a vásárlóknak fog szólni. Azoknak akik igenis a Volkswagen Passat, vagy éppen akár a Ford Mondeo méretének környékén akarnak elektromos autót keresni. Nekik nem kell sokáig arra várni, hogy megismerhessék leendő autójukat. A Volkswagen legújabb sajtóanyagából egyértelmű lett, hogy a Volkswagen ID. Aero bemutatkozása 2022 június 27-én hétfőn lesz, délután 14 órakor. Addig is, a márka közzétett némi kedvcsináló képanyagot arról, hogy mit várhatunk:

Jövő hét hétfőn még csak azt a verziót nézhetjük meg, melynek végleges formája esetleg változhat 2023-ig, hiszen akkor kerül sorozatgyártásba az ID.Aero. Ismerve a Volkswagen vonatkozó termékbemutatóit, radikális változásokra innen már nem kell számítani. Először Kínában fog gyártásba kerülni az újdonság, valamikor 2023 közepén, majd ezt követően jön Észak-Amerika és Európa. Természetesen mindenhol alkalmazkodva a helyi közlekedési szabályzatban előírtakhoz.

Az ID.Aero is a MEB padlólemezre épül, azonban tudásáról egyelőre semmi konkrétum nem tudható, ami vélhetően jövő hét hétfőn megváltozik majd és a főbb paramétereket el fogja árulni a Volkswagen. Némi támpontot adhat a márka igazgatójának, Ralf Brandstätternek a márciusi elszólása, ami szerint a típus esetében 700 km körüli hatótávra számíthatunk. Ennek fényében az akkupakk kapacitása is súrolni fogja a MEB padlólemez-adta lehetőségek felső határát.

kiváló és tágas, mint egy Phaeton, plusz hatalmas csomagterű. 700 km-es hatótávjával egy igazi bajnok”.

Az eredetileg Volkswagen Aero B néven megismert első prototípus a Los Angeles-i Autószalon előestéjén mutatkozott be. A bemutatón akkor rögtön Scott Keogh (A Volkswagen amerikai divíziójának vezetője) megerősítette, hogy a modell sorozatgyártásba kerül. A 2023-as dátumról pedig Brandstätter beszélt egy LinkedIn bejegyzésben. További jóság, hogy ha tartja magát Silke Bagschik, az ID. termékcsalád értékesítési és marketing vezetője magát ahhoz amit mond, akkor az ID.Aero is rendelkezni fog majd GTX variánsokkal.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!