A Tesla már heti ezer Model Y-t gyárt Berlinben

0

A Tesla bejelentette, hogy egy hét alatt ezer Model Y-t gyártott le a Gigafactory Berlinben.

A Tesla jelenleg a két gigagyárának, a Gigafactory Berlin és a Gigafactory Texas termelésének felpörgetésén dolgozik. Mindezt úgy, hogy egy jelentős globális ellátási lánc válság közepén kell helyt állnia a kaliforniai elektromos autógyártónak.

A berlini Gigafactory indulása után a Tesla már április végére el szerette volna érni a heti ezer darabos gyártási volument. Azonban a festőműhely szűk keresztmetszete miatt abban az időben csak 350 darab Model Y-t tudott gyártani a Tesla. 2020 áprilisában Elon Musk megígérte, hogy az európai gyártású Model Y-oknál egy új, többrétegű fényezési technológiát fog bevezetni a Tesla. Továbbá a Tesla első embere szerint a világ legfejlettebb festőüzeme fog a berlini Gigafactoryban felépülni.

„A Giga Berlin fog helyet adni a világ legfejlettebb festőüzemének, új speciális rétegeknek köszönhetően az autó formái elképesztő színekben fognak pompázni.”

A három új szín, amit a Tesla ígért egyelőre még sehol sincs. Érdemes tudni, hogy Berlinben egyelőre csak fehér és fekete színű Model Y-k készülnek.

Azonban a Tesla a hétvégén bejelentette, hogy sikerült egy új mérföldkövet elérniük. Hetente ezer darab Model Y gördül le a Gigafactory Berlin gyártósoráról:

Amennyiben a berlini gyár fenn tudja tartani ezt a heti darabszámot, akkor az azt jelenti, hogy a Gigafactory Berlin most 50 000 elektromos autóval fogja bővíteni a Tesla éves gyártási kapacitását. Azonban a Teslánál az a cél, hogy ezt a darabszámot nagyságrendekkel növeljék, de ezen úton további akadályok fognak felbukkanni a jövőben.

Sokak szerint a berlini gyár már most jobban teljesít, mint a Gigafactory Texas. De, ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy a texasi gyárban az új 4680-as cellák és az ahhoz tartozó szerkezeti akkumulátorcsomagok gyártása a korlátozó tényező.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!