Rekord mennyiségű töltőállomást telepített a Tesla

0

A Tesla megnyitotta 35 ezredik Supercharger töltőállomását Vuhanban.

Eszméletlen ütemben bővíti Supercharger töltőállomás hálózatát a Tesla. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a 35 százalékos növekedés amit az elmúlt két évben produkált a kaliforniai elektromos autógyártó. 2020 végéig 2564 lokációján található 23 277 darab töltőjét 2021 végéig 3476 állomásra és 31 498 töltőre növelte.

Igaz, hogy mindez elmarad attól a céltól, hogy két év alatt megháromszorozza a Supercharger hálózatát a Tesla, de ennek ellenére is lenyűgöző ütemben telepíti és bővíti a saját töltőhálózatát. Ráadásul, mostanra Elon Musk autós vállalata eljutott arra a szintre, hogy bizonyos országokban megnyitja más elektromos autók előtt is a SuC hálózatát.

A napokban pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a Tesla, ugyanis bejelentette, hogy megnyitotta 35 000 Supercharger töltőjét Vuhanban.

A fenti Tweetből kiderül, hogy a Tesla az elmúlt hat hónapban 5000 darab töltőt telepített szerte a világban.

Sanszos, hogy a következő hónapokban még inkább felgyorsítja a Tesla a saját töltőhálózatának telepítését. Különösen azzal az új előregyártott módszerrel, melyet már bemutattunk március elején. Akkor 8 nap alatt felépített egy komplett töltőállomást az Egyesült Államokban, Floridában a Tesla.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!