Vége a jó világnak, szigorított a Tesla Magyarországon

0

Szigorított a Tesla Magyarországon és újra nem engedi, hogy más elektromos autók ingyen töltsenek a hazai Supercharger töltőin.

Február 27-én érkezett a hír, hogy a Tesla két magyarországi helyszínén kívül Lengyelországban és Szlovákiában is megnyitja a Tesla Supercharger állomásait más elektromos autók előtt az Ukrajnában kialakult helyzet miatt.

A két magyarországi Tesla Supercharger helyszín Miskolc és Debrecen ahol 8-8 töltő várta a nem csak Tesla járműveket. Továbbá Lengyelországban Trzebownisko városában található töltőjét és Szlovákiában a kassai töltőjét tette elérhetővé más elektromos autók előtt Elon Musk cége. Idehaza jelenleg ingyenes a Tesla Supercharger hálózata, azonban a lengyelországi és a szlovákiai töltőjét is ideiglenesen ingyenessé tette ez idő alatt a Tesla.

Az első néhány hétben volt létjogosultsága a nyitásnak, azonban az utóbbi egy hónapban volt olyan pillanat mikor teljes káosz uralkodott a keleti Supercharger töltőkön.

Legalábbis Debrecenben. Volt idő mikor a Tesla Club Magyarország tagunk nem fért oda a Tesla töltőjéhez.

Nos, Elon Musk cége úgy döntött, hogy elég ebből és a tegnapi napon volt olyan aki már nem tudta tölteni a Supercharger töltőn a nem Tesla elektromos autóját. Három hónap után fellélegezhetnek a környékbeli töltőüzemeltető cégek és a Tesla tulajdonosok.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!