Musk elárulta, hogy ki a legkomolyabb vetélytársa a Teslának

0

Elon Musk a Tesla első embere a Financial Times „Future of the Car” rendezvényen elárulta, hogy ki a legkomolyabb versenytársa a Teslának és azt is megjegyezte, hogy mely gyártóknál lát erős versenyt.

A „Future of the Car” rendezvény egy igazán nagyszerű konferencia volt, ugyanis több autóipari szakértő megszólalt és elmondta a véleményét az elektromobilitásról és ezeknek a jövőjéről. Természetesen Elon Musk is megszólalt a rendezvényen és elárulta, hogy melyik elektromos autós „startup” tette rá a legnagyobb nyomást és azt is elmondta, hogy ki a legkomolyabb vetélytársa a Teslának.

Arra a kérdésre meglepő választ adott Elon Musk, hogy melyik elektromos autós vállalat helyezte a legnagyobb nyomást a Teslára. Konkrétan nem nevezett meg egyetlen új startupot sem a Tesla első embere, hanem egy már létező autógyártót emelt ki a beszédében. Igen, a Volkswagent.

„Azt hiszem, hogy a Tesla mellett a legtöbbet fejlődő autógyártó a Volkswagen. A VW nem startup, de bizonyos szempontból mégis egy startupnak tekinthető, hisz újonnan kezdett elektromos autógyártásba. Tehát a Volkswagen teszi a legtöbbet az elektromos autók frontján.”

Mindez egy jelentős dolog, nem csak azért mert Elon Musk és Herbert Diess régóta jóbarátok, hanem azért is mert Musk nem az olyan létező tényleges startupokat sorolr fel mint a Rivian, Lucid vagy éppen a NIO akik tényleg a semmiből kezdték az autógyártást.

Továbbá Musk elárulta, hogy nagyon erős versenyre lehet számítani a jövőben ha egyre több kínai autógyártó jelenik meg a világ számos pontján. „Úgy gondolom, hogy Kínából erős gyártók fognak érkezni. Kínában rengeteg szupertehetséges, keményen dolgozó ember van, akik erősen hisznek a gyártásban. A gyárat sem hagyják el, míg Amerikában az emberek megpróbálják elkerülni, hogy egyáltalán munkába menjenek.”

A teljes interjút itt lehet megnézni:

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!