Újra lehet előrendelést leadni az új Tesla Roadsterre

0

A Tesla újra megnyitotta az előrendelési lehetőséget az új Roadster autóra, amit a nemrég indult Giga Texas gyárában gyártanának.

Az idén induló új Tesla üzemeknek különösen nagy szerepük van a vállalat közeljövő-béli terveiben. Hiszen a Giga Berlin célja Európa beterítése lesz, míg a Giga Texas pedig a Model Y-on túl az igazi csemegék tárháza is lesz egyben.

A texasi Tesla gyárból fog érkezni hamarosan a Cybertruck, itt készülnek a 4680-as cellával szerelt Model Y-ok (köztük a jóáras Standard Range) és most egy újabb bomba robbant a területen. Számos autós médium megírta ugyanis, hogy a korábban ideiglenesen felfüggesztett új Roadster előrendelései újra elérhetőek. Vagyis pénz ellenében újra jelezheti bárki, aki venne egy ilyen autót. A legjobb pedig az egészben az, hogy az új Roadster is Made-In-America lesz, hiszen meg nem erősített infók szerint ez is a Giga Texas gyárában készül. A Roadster 2 premierje 2017-ben volt.

Eltérően a Cybertruck viszonylag kevéske és akár vissza is járó előlegéhez képest a Roadster keményen zsebbe nyúlós móka, hiszen a kétlépcsős előrendelés rögtön 5000 dollárt kér be az autóra. Majd további 45 000 dollárt a rendelés leadásától számított 10 napon belül.

„A foglalás csak a banki átutalás megérkezése után érvényes”

A fenti összeg az Egyesült Államokban érvényes, Európában (a Tesla német oldalán legalábbis) 4000, majd további 39 000 euró utalása szükséges. Kínában 332 000 jüan az utalandó összeg (48 200 euró). Az összegek láttán érdekes módon elmondható, hogy Európában kell majd az új Roadster-ért a legkevesebbet fizetni. Ezek persze csak előlegek és nem az autó végleges ára, melyről továbbra sincsenek információk. Azt azonban jó tudni, hogy a Roadster 2-ből a 2017-es bemutatáskor volt egy „Founders Edition”, aminek 250 000 dollár volt az ára és aki olyat akart, egyben már akkor ki kellett azt a pénzt fizetnie. Az autó tudásáról annak 2017-es premierjekor az alábbiakat mondta el a Tesla:

– 200 KWh akkucsomag, mely még kisebb helyen fér el, mint a Model 3-ban
– 1000 km (620 mérföld) hatótáv a Tesla szerint
– Az akkucsomag 3 elektromos motor hajt meg, így lesz meg a 0-100Km/óra kevesebb, mint 2 másodperc alatt.
– 400km/h (250mérföld/óra) csúcssebesség
– Alapár: ~ 200 000 dollár

Ha pedig már Tesla Roadster, érdemes egy gondolat erejéig ismét megemlíteni, hogy a 2008-ban bemutatott első generáció egyre inkább gyűjtői státuszba emelkedik és ma már komoly pénzeket lehet elkérni azon kevés darabért, melyek még az utakon vannak.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!