Megkezdődött a Ford E-Transit modellek kiszállítása

0

A Ford Üzleti ügyfeleket kiszolgáló üzletága, a Ford Pro most kezdte meg a tisztán elektromos hajtású E-Transitok első példányainak kiszállítását európai vásárlóinak a Ford Otosan törökországi Kocaeliben működő gyárából.

A kezdetektől hatalmas érdeklődés tapasztalható az európai vállalkozások körében az E-Transit iránt (több mint 5000 rendelés érkezett még azelőtt, hogy az első autó legördült a gyártósorról), ezért a Ford Otosan máris megkezdte a sorozatgyártást. “A Ford Otosan Kocaeli üzeme a Transit európai termelésének középpontja, és az E-Transit megjelenése új, felvillanyozóan izgalmas korszakot nyit ebben az eddig is jelentős együttműködésben,” mondta el Hans Schep, a Ford Pro európai ügyvezető igazgatója. “Ez az első lépés a Kocaeli üzem átalakításában, ami az európai elektromos haszongépjármű-gyártás jelentős központja lesz.”

Az E-Transit a világ legkelendőbb áruszállítójának tisztán elektromos hajtású változata, és az új modellre alapozva debütál a régióban a Ford Pro.

“Nagy büszkeség számunkra, hogy az E-Transit a Kocaeli üzemben készül, ahol a működéshez szükséges elektromos áram 100 százaléka megújuló forrásból származik. Ez újabb fordulópont abbéli törekvésünkben, hogy egyre fontosabb szerepet játsszunk a Ford villamosítási stratégiájában,” nyilatkozta Güven Özyurt, a Ford Otosan ügyvezető igazgatója. “Biztosak vagyunk benne, hogy a legendás Transit elektromos változata jelentős fejlődésnek számít, és fontos lépés abban, hogy a Ford Otosan a Ford elektromos haszonjárműveinek gyártási központjává váljon.”

A jövőbeni elektromos Ford-modellek iránti kereslet kielégítésére a Ford Otosan 2 milliárd dolláros beruházással készül, felkészülve többek közt az új generációs Transit Custom gyártására is.

A Ford ambiciózus európai járművillamosítási tervének támogatására a Ford, az SK On Co., Ltd. és a Koç Holding nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írtak alá egy új törökországi vegyesvállalat létrehozásáról. A végleges megállapodás későbbi aláírásától függően a három partner azt tervezi, hogy a szélesebb értelemben vett európai régió egyik legnagyobb EV-akkumulátorgyártó üzemét építik majd fel. A termelés az évtized közepén indulhat, és az éves kapacitás elérheti 30-45 gigawattórát.

A Ford az európai haszonjármű-piac éllovasa, és a márka piacvezető helyzetét tovább erősíti, hogy az eltérő vásárlói igények kielégítéséért tovább folytatja a Transit-modellek villamosítását. 2024-re négy új, tisztán elektromos hajtású járműis megjelenik a Transit-családban, mivel a vállalat 2035-re teljes európai járműértékesítésében meg akarja valósítani a nulla károsanyag-kibocsátást, illetve a karbonsemlegességet európai létesítményei, logisztikája és beszállítói működésében.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!