A héten elindulhat a Teslák gyártása Berlinben

0

Egy sajtóértesülés szerint a Tesla brandenburgi gyárának végleges jóváhagyását e hét csütörtökön vagy pénteken véglegesítik. Indulhat a Teslák gyártása Berlinben. 

Régóta húzódik már a Tesla berlini gyárának hivatalos indulása. Eddig sokmindent lehetett hallani, de most talán megtörik a jég és a héten végre minden a helyére kerül és elindulhat a Teslák gyártása Németországban.

A Die Tagesspiegel szellőztette meg azt a nagyszerű hírt, mely szerint napok kérdése és a Tesla végre megkaphatja a végső, hiányzó engedélyeket a gyártás beindításához a németországi üzeméhez. A lap szerint a héten csütörtökön vagy pénteken tehetnek pontot a döntéshozók az engedélyek végére.

Fekete Model Y-ok sorakoznak a berlini gyár udvarán.

További jó hír, hogy a Tesla március 22-én vagy 23-án rendezni akar egy hivatalos nyitóünnepséget melyre természetesen Elon Musk is hivatalos. Továbbá számos német politikai szereplőt is meghívtak a bulira. Ha hihetünk a német lapnak, akkor a német kancellár, Olaf Scholz is jelen lehet a megnyitó ünnepségen.

Hogy még tetézzük a napi jó híreket, akkor a megnyitó eseményen az első 30 darab MIG (Made In Germany) Model Y-t is átadják a szerencsés vásárlóknak.