Az elektromos MINI Coopert is kivitték a hóra

0

A tisztán elektromos MINI Cooper modellt is téli tesztek közepette kapták lencsevégre a szerencsések.

Köztudott, hogy a MINI 2030 helyett 2025-re tűzte ki azt a céldátumot, hogy csak tisztán elektromos autókat fog árulni. Azaz a MINI életében 2025 lesz azaz év, mikor utoljára vehetünk olyan modellt melyben belsőégésű erőforrás dolgozik. A nyilatkozat ugyan nem tér ki külön a plug-in hibrid meghajtásra, de vélhetően azokkal sem akar foglalkozni onnantól a Mini. 2023-tól pedig érkeznek az első MINI elektromos modellek, melyekben már az alapoktól egy új platform szolgálja a vásárlót. Tekintve, hogy a MINI portfólióján belül kimagaslóan sikeres a Countryman, ez a típus lett megnevezve az első olyan autónak, melyben az új technika teljesít szolgálatot.

2021 decemberében sikerült lencsevégre kapni a jelentős, külső és belső frissítésen átesett új, tisztán elektromos MINI Cooper S-t. Ezeknek a kémfotóknak hála, láthatjuk az újratervezett első és hátsó lámpákat és az teljesen új központi kijelzőt.

Most azonban egy téli teszten sikerült lencsevégre kapni az elektromos MINI modellt. A jövőre érkező modellről azonban valóban kiszivárgott fotókat láthattunk, és az eleje minden bizonnyal nagyon hasonlít a felfrissített jelenlegi modelléhez, a hátsó része azonban feltűnően más.

a hátsó rész megjelenése a legnagyobb dizájnbeli eltérés egy Mini esetében az eredeti BMW Mini mintegy 20 évvel ezelőtti bemutatkozása óta. A belső tér is alaposan megújult, teljesen új és minimalistább dizájnt kapott. Hátulról nézve láthatjuk, hogy a hátsó üveg formája is megváltozott – mostantól a jármű hátsó része felé jobban elvékonyodik, eltávolodva az előd szögletesebb kialakításától.

A márkánál nagyban hallgatnak az elektromos MINI specifikációjáról, de már most elkönyvelhetjük, hogy nagyobb akkumulátorral fog megérkezni mint a jelenlegi Cooper SE.

A MINI a következő generációs Countryman crossover elektromos változatát is piacra dobja hamarosan, ami mechanikusan jelentősen hasonlít a hamarosan megjelenő BMW iX1-re, az i3 közvetlen utódjára.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!