Itt a frissített, tisztán elektromos MINI Cooper S

0

Jelentős, külső és belső frissítésen esett át az új, tisztán elektromos MINI Cooper S. A kémfotóknak hála, láthatjuk az újratervezett első és hátsó lámpákat és az új központi kijelzőt.

A kémfotókat egy kínai létesítményben készítették, majd egyből meg is osztották ezeket a képeket az interneten. A fotókon egy csupasz, álcafóliával egyelőre nem takart MINI modellt láthatunk. Nincs látható kipufogó az autó hátulján és a Cooper S elején sem láthatunk légbeömlőnyílásokat, ami arra utal, hogy a tisztán elektromos változatot sikerült lencsevégre kapni.

A képen látható fehér modell a MINI „S” jelzésével van ellátva, éppen ezért tudható, hogy ez egy nagyobb teljesítményű modell. Azért biztos a tisztán elektromos hajtás, mert a belsőégésű verziók motorháztetején látható egy keskeny légbeömlő nyílás. Ennél a modellnél ez nincs.

A tisztán elektromos MINI Cooper S legnagyobb változását a modell hátuljánál kell keresni. Mégpedig a lámpáknál, melyek alakjaiban és mintázatában is jelentősen megváltoztak a korábbi modellekhez képest. Ezenkívül egy vízszintes fekete csík köti össze őket az elektromos Cooper S teljes hátulján.

A jelenlegi modellek hátsó lámpáiban az Union Jack-re, a brit zászlóra emlékeztető mintákat helyeztek el. A kémfotók alapján még mindig kivehető a zászló sziluettje, de eltakarja az azt fedő függőleges fekete vonalak és az új hátsó lámpák háromszög alakúak.

Szerencsére a belső térről is készült egy kép. Ezen látni, hogy a műszerfal jelentősen eltér a jelenleg kapható MINI modelltől. Úgy tűnik, hogy a MINI mérnökei teljesen újragondolják a középső kijelzőt és kezelőszerveket, ugyanis itt már nem láthatunk gombokat, kapcsolókat és LED-es díszítést.

Helyette egy lapos, csupasz műszerfal látható, melyen nincs klasszikusnak mondható vezető előtti kijelző. Hanem egy középre illesztett, lebegő, kör alakú kijelzőt kapott az infotainment rendszer. Alatta pedig meghagytak néhány klasszikus gombot és kapcsolót.

Lehet, hogy még a teljes álcázás előtt kikerültek a kémfotók, ugyanis csak egy kis álcázás látható a kormányon ami a MINI logót takarja. Mindenesetre hamarosan meglátjuk, hogy mit tartogat a MINI.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!