Ennyi volt! Nem lehet több foglalást leadni a Ford F-150-re

0

A Ford nem fogad el több foglalást a teljesen elektromos F-150 Lightningre. Ehelyett 2022 januárjától megpróbálja a meglévő előfoglalásokat megrendeléssé alakítani.

Néhány napja írtunk arról a nagyszerű hírről, hogy több mint kétszázezer előrendelésnél jár a tisztán elektromos Ford F-150. A Ford számításai szerint nagyjából három évbe telne legyártani az amerikai márkának ezt a mennyiséget a jelenleg meghatározott gyártási kapacitással. Éppen ezért gondolhatta azt a Ford, hogy meg kell húzni egy vonalat és tisztázni kell, hogy ki a valós megrendelő és ki hobbielőrendelő.

A Ford F-150 előfoglalási oldalán ez áll: „Miközben arra készülünk, hogy közösen történelmet írjunk, lezártuk a foglalási lehetőséget, hogy elkezdhessük a megrendelések fogadását.”

A Ford már szeptemberben megkezdte az elektromos F-150 előszéria gyártását. Majd megerősítette, hogy a nagy kereslet miatt évi 40 ezerről 80 ezerre növeli az F-150 gyártási volumenjét. Ennek fényében a Ford közel 250 millió dollárt fektet be gyárfejlesztésbe és további 450 munkahelyet teremt.

A michigani Rouge Electric Vehicle Centerben összeszerelt első elektromos F-150-es elektromos pickupok egyelőre a teszteléshez lettek építve. A vásárlóknak szánt modellek, valamikor jövő tavasszal kerülnek az első tulajdonosaikhoz.

A Ford két változatban kínálja majd az elektromos pickupot. A kisebb 360 kilométer hatótávú és a nagyobb testvére a 480 kilométer hatótávú modellekkel kezdi a gyártást. Azonban nem tudni, hogy az előrendelések hogyan oszlanak meg ezek között a változatok között. Ahogyan azt sem tudni, hogy a Ford mely változatra koncentrál a termelés felgyorsítása érdekében.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!