Több mint kétszázezer előrendelésnél jár az elektromos Ford F-150

0

Ilyen az, amikor egy bolt beindul. Vélhetően még a Ford marketingesei sem számítottak arra a sikerre, amit a Ford F-150 elektromos változata, a Lightning produkált.

A legfrissebb adatok szerint, az előrendelések száma nemrég átlépte a 200.000 darabot. Ez bámulatos szám, főleg annak tudatában, hogy az elektromos pickup kategória a semmiből robbant be nemrég a köztudatba. Az elektromos Lightning is csupán május óta ismert a nagyközönségnek.

Sajnos az már egyáltalán nem szép, ha ezt a kétszázezres számot átkonvertáljuk a gyártás ütemezésére. Ugyanis akkor a Fordnak legalább három évig tartana legyártani ezt a sok elektromos pickupot. A májusi premier és az elő-szériás gyártás beindítása között csupán négy hónap telt el, ám ez is egy rendkívül fontos állomás a gyártás mielőbbi beindításának és a maximális kapacitásra való felpörgetésének. A mostani, legfrissebb adatokról Lisa Drake, a Ford egyik vezetője beszélt.

A michigani Rouge Electric Vehicle Centerben összeszerelt első elektromos F-150-es elektromos pickupok egyelőre a teszteléshez lettek építve. A vásárlóknak szánt modellek, valamikor jövő tavasszal kerülnek az első tulajdonosaikhoz.

A 39.974 dollár értékű elektromos Ford F-150 feladata eleve az évtizedek óta beállt szokások és berögződések felforgatása, hiszen Amerika legnépszerűbb autókategóriája a pickup és az F-150 ennek a kategóriának a királya, így érkezése egy jelentős mérföldkő az amerikai mobilitás átalakulásában.

A Ford még novemberben egy közvéleménykutatást is tartott a jelenlegi tulajdonosok körében, arról érdeklődve, hogy közülük milyen arányban állnának át az elektromos meghajtásra? Az eredmény meglepő volt, hiszen a jelenlegi tulajdonosok 25 százaléka akár már most kész lenne váltani, ami hatalmas számú potenciális vásárlót jelent a közeljövőben a Ford számára.

Az előfoglalási számok szépek, azonban a Ford még nincs teljesen felkészülve az elektromos pickup gyártására. Legutóbbi adatok szerint 2022-ben 15 ezer, 2023-ban 55 ezer példány gördülhet ki a gyárból a Ford legfrissebb tervei szerint. Majd 2024-ben ezeket a számokat feltornásszák 80 ezerre, így dupláz a michigani cég. Várhatóan 2025-ben pedig megérkezhet a Ford F-150 második generációja melyből akár évi 160 ezer példány is készülhet. A cél elérése érdekében a Ford további 850 millió dollárt tervez elkölteni, mondta egy a tervet jól ismerő személy és beszállító. 

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!