Dupláz a Ford. Vinnék az elektromos F-150-et, mint a cukrot

0

Mindig ez van, és egy ideig így is lesz. Meglepődnek az autógyártók, mikor bemutatnak egy tisztán elektromos autót, hogy arra mekkora a kereslet. Így történt most a Ford-al is, akiket szintén meglepett, hogy mekkora a kereslet a tisztán elektromos F-150 pickupra.

Május közepén mutatta be hivatalosan a Ford az F-150 tisztán elektromos pickupot. A 39 974 dollár értékű elektromos Ford F-150 feladata eleve az évtizedek óta beállt szokások és berögződések felforgatása, hiszen Amerika legnépszerűbb autókategóriája a pickup és az F-150 ennek a kategóriának a királya, így érkezése egy jelentős mérföldkő az amerikai mobilitás átalakulásában.

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója elmondta, hogy az első napon 20 ezer megrendelés érkezett az F-150-re, majd rá egy napra megerősítette, hogy az első 48 órában több, mint 44 ezer előfoglalás érkezett az F-150 Lightning-re.

Az első elektromos F-150-ek valamikor 2022 közepén érkezhetnek meg Amerika útjaira, azonban a Ford már most úgy döntött, hogy megduplázza a gyártási számokat. A Reuters cikke szerint ez annak köszönhető, hogy a 2022-es tavaszi bevezetés előtt már most hatalmas kereslet mutatkozik az elektromos F-150 iránt.

2022-ben 15 ezer, 2023-ban 55 ezer példány gördülhet ki a gyárból a Ford legfrissebb tervei szerint. Majd 2024-ben ezeket a számokat feltornásszák 80 ezerre, így dupláz a michigani cég. Várhatóan 2025-ben pedig megérkezhet a Ford F-150 második generációja melyből akár évi 160 ezer példány is készülhet.

A cél elérése érdekében a Ford további 850 millió dollárt tervez elkölteni, mondta egy a tervet jól ismerő személy és beszállító. Ezen idő alatt várható egy kisebb, tisztán elektromos pickup is a Ford kezei közül:

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!