Lencsevégre kapták a jövőre érkező frissített Audi e-tron modellt

0

Sikerült lencsevégre kapni a jövőre érkező tisztán elektromos Audi e-tron modellek frissített prototípusait.

A tisztán elektromos Audi e-tron 2018-ban, míg az e-tron Sportback pedig egy évvel később 2019-ben érkezett meg a piacra. Az e-tron pedig megérett a frissítésre és ezt az Audi is így gondolja.

A frissített változatok 2022-ben látnak napvilágot. A lencsevégre kapott prototípusokon látni, hogy az Audi jelentős stílusbeli átalakításokat végzett el az e-tron modelleken. Új fényszóró és új hűtőrács érkezik, továbbá az e-tron első és hátsó része is sokkal áramvonalasabbnak tűnik. Továbbá megvan arra is az esély, hogy belül az infotainment rendszer egy széles kijelzőre kerül.

A frissített e-tron hajtásláncáról egyelőre semmi biztosat nem tudni. De pletykák szerint jelentős változásokat eszközöl az Audi az akkumulátorral. Azaz új akkumulátorral, hatékonyabb elektromos motorokkal és vezérlőszoftverekkel kell számolni, mely nagyban segíti a hatótáv növelését.

Először az EPA mérései szerint az e-tron 326 kilométert tudott egyetlen feltöltéssel. Majd 2021-re ez 355 kilométerre nőtt. A frissítés után pedig akár a 480 kilométert is meghaladhatja az e-tron hatótávolsága egyetlen töltéssel. A következő években esedékes további Audi EV-k között szerepel a Q8 E-Tron, az Q6 E-Tron, az A6 E-Tron és az idei Grandsphere koncepció sorozatgyártású változata, amely éppen az A8-at válthatja fel. 2026 után az Audi pedig csak EV-ket fog bemutatni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!