Biztos, hogy a jelenlegi e-tront váltja az Audi Q8

0

Ha esetleg eddig valakinek lett volna kétsége afelől, hogy vajon az Audi tényleg előrukkol a tisztán elektromos Q8 e-tron típussal, akkor annak mindjárt elhozzuk a márkaigazgató Markus Duesmann szavait, ami megerősíti ezt a korábbi hírt.

Júniusban írta meg a német Automobilwoche magazin, hogy az Audi döntéshozói arra jutottak, hogy az e-tron SUV a jelenlegi formájában nem kap utódot, helyét egy tisztán elektromos Q-sorozatos autó veszi át, valamikor 2026 körül. Akkor azt írták, hogy a döntés előkészítése már folyamatban van, a végleges döntést pedig az Audi releváns döntéshozóinak novemberi ülésén vitatják meg az illetékesek. Akkor a magazin arról is írt, hogy a gyártást az Audi brüsszeli üzemében indítják majd be és a PPE padlólemezre épülhet meg.

Nos, azóta megérkeztünk a novemberbe és vélhetően megtörténtek a megfelelő meetingek a témában, mert nemrég Duesmann beszélt egy autós médiumnak a Q8 e-tron kapcsán. Ebben megerősítésre került az elektromos Q8 érkezése, valamint az is, hogy 2026-tól indul a gyártás Brüsszelben. Ennek fényében kijelenthető, hogy a nyári értesülés helyesnek bizonyult.

„A jövő elektromos lesz. Forest-béli gyárunk karbon-semleges és ezt a szemléletet ültetjük át mostantól minden új autónk tervezésébe. Tapasztalatinkra hagyatkozva a következő itt készülő autó az Audi Q8 e-tron lesz, amit a jelenlegi e-tron utódjának szánunk.”

A jelenlegi e-tron quattro SUV

A bevezetőben említett tavaszi értesülés erről is beszélt. Vagyis, hogy a jelenlegi e-tron SUV utód nélkül megszűnik, helyét pedig a Q8 e-tron fogja átvenni, valamikor 2026 körül, vagyis minden részlet a helyére került az újdonsággal kapcsolatban. A jelenlegi SUV még kap egy frissítést 2023-ban, majd 2026-ban átadja helyét a Q8 e-tron-nak. A facelift főbb elemei a mostani Q4 e-tron főbb vonásaihoz hozzák közelebb a már 2018 óta a piacon lévő modellt.

Az évtized közepére szintén érkezhet egy elektromos SUV az Audi kínálatába, méghozzá Q6 e-tron néven, mely így jól illeszkedne a már most is létező Q4 e-tron és a majdan érkező Q8 e-tron közé. A Q4-el ellentétben (ami a MEB padlólemezre épül) a Q6 is a PPE padlólemezt kapná otthonául.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!