Egy év alatt több, mint 144 ezer eladott Volkswagen ID.3

0

A Volkswagen ID.3 hatalmas sikert aratott az első évben az európai piacon. Egy év alatt több, mint 144 ezer darabot adtak el az első tisztán elektromosként épített Volkswagenből.

A Volkswagen joggal lehet büszke arra a teljesítményre, amit az ID. család első tagjával letett egy év alatt az asztalra. Ez az autó az ID.3, ami egy ötajtós-ferdehátú elektromos modell. Európában egy igen elterjedt és népszerű autóforma, így a jó formaterv és az elektromos technológia találkozása meghozta a sikert a típusnak.

A Volkswagen ID.3-ból egy év alatt sikerült Európában eladni több, mint 144 000 darabot. Mi lehet a siker titka? A válasz az előállított autók mennyiségében rejtőzhet. A nagy autógyártók közül egyedül a Volkswagen az, aki kijelentette, hogy milliós tételben fogják 1-2 éven belül elárasztani az utakat elektromos modelljeikkel. A Teslának mindez 17 év alatt jött össze. A Volkswagen célkitűzéséhez és az erőfeszítésekhez maga Elon Musk is gratulált még tavaly októberben.

A Volkswagen ID.3 gyártása a kezdetek óta (2019 november 4) Németországban, Zwickauban történik, ahol azóta már a SUV kivitelű ID.4, az Audi e-tron Q4, valamint a CUPRA Born gyártása is beindult.

A gyártás beindulását sajnos egy hosszú folyamat előzte meg, mielőtt a kiszállítások is megkezdődhettek volna. A Volkswagennek számos szoftveres problémát kellett megoldania. A hardver, vagyis az autó maga nem okozott gondot a Volkswagennek, hiszen régi motorosok ők a szakmában és nem is egy kis márkáról van szó. Azonban az ügynek rossz sajtóvisszhangja lett akkoriban.

Ezért is tartott ilyen sokáig, mire 2020 szeptemberében az első tulajdonos átvehette autóját, ami egy ID.3 1ST Edition 58 kWh kapacitású akkumulátorral érkezett a boldog tulajdonoshoz. 2020 októberébenmegérkeztek az Euro NCAP töréstesztek is az ID.3-hoz, ami természetesen ötcsillagos eredményt produkált.

Az ID.3-nak tehát 2020 szeptemberében dördült el a startpisztoly. Tavaly év végig össze is hozott az ID.3 majdnem 55 000 darab eladást. Aztán jött a nagy testvér ID.4 bemutatkozása, ami némileg visszafogta az ID.3 eladásait. De nem vészesen. Így történhetett az meg, hogy az első kiszállítástól számítva egy év alatt több, mint 144 ezer ID.3 talált gazdára kontinensünkön. Klaus Zellmer, az egyik értékesítési vezető szerint: „Az elektromos ID.3 egyértelműen slágertermék. Vonzza az új ügyfeleket hozzánk, ráadásul a semmiből sikerült az egyik legjobban keresett autóvá válnia.”

Zelmer elárulta azt is, hogy az eladott autók fele, vagyis közel 70 000 darab olyan vásárló tulajdonába került, akinek korábban semmilyen köze nem volt a Volkswagenhez. Az autó jelenleg két európai üzemben készül (Zwickau, Drezda), összesen napi 1200 darabos volumenben. Mindkét üzem karbon-semleges módon üzemel.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!