A Tesla Model S és annak Plaid változatáról sokszor cikkeztünk. Röviden annyit érdemes tudni, hogy egy a sima Model S-nek egy teljesítményre hangolt változata. Brutális gyorsulással és technikai megoldásokkal a felhőtlen vezetési élményért.

Aki ilyen kivitelt vásárol, bizonyosan kiviszi pályanapokra is az autót, hogy egy igazit tudjon csapatni vele. Most ismét a németországi Nürburgringen járt a Plaid Tesla.

Nem is húzzuk az időt felesleges infókkal, jöjjön a lényeg: 7:30,909, vagyis kicsivel több, mint 7 perc alatt tett meg egy kör a versenypályán a Telsa Plaid. Ezzel pedig az eddigi elektromos rekorder, a Porsche Taycan köridejére is rávert majdnem 12 másodpercet. A Plaid Tesla Model S ezzel az idővel most elmondhatja magáról, hogy jelenleg a világ leggyorsabb tisztán elektromos autója. Ezt az eredményt pedig gyári kiépítésben produkálta. Semmilyen extra módosítás nem történt az autón (elvileg). A jó hírről maga Elon Musk közölt egy képet, természetesen Twitter csatornáján keresztül.

A képen nem sok infó van, de a legfontosabb igen: a köridő és az átlagsebesség. Azt érdemes tudni, hogy a nürburgringi pályán több verzióban is végig lehet menni, akár rövidebb, vagy éppen hosszabb kiépítésben. A Plaid Model S az elérhető leghosszabb kört futotta most meg, melynek hossza 20 832 méter. Ez a kiépítés csak különleges rendezvényeken érhető el. A publikus pályahossz csupán 19 100 méteres.

A fenti videót egy néző, míg az alábbi videót maga a Tesla készítette és tette elérhetővé minden érdeklődő számára. Külön érdekesség, hogy a rekorder autóban a megosztónak számító Yoke kormányt szerelték be.

A Plaid Model S idén nyáron mutatkozott be a nagyközönségnek, amit Musk így harangozott be: “Gyorsabb, mint egy Porsche és biztonságosabb, mint egy Volvo”

  • 1020 LE max teljesítmény
  • 1.99 0-60 mph – 9.23 mp negyed mérföld
  • 628km range (Long Range több)
  • 15 perc SUC töltés alatt 300 km hatótáv (350kW)

Továbbá Elon azt is megemlítette, hogy az újra gondolt és teljesen megújult motornak és a kétszeresére megnövelt hűtésnek köszönhetően a Plaid modell bírni fogja az egész napos gyorsulást és hajtást.

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!