Minden ami a mai Tesla Model S Plaid rendezvényen történt

0

Május közepén érkezett a hír, hogy ünnepélyes keretek közt fogják átadni a teljesen megújult Tesla Model S Plaid modellek első példányait a szerencsés vásárlóknak. Természetesen ezt az eventet is csúsztatta a Tesla, magyar idő szerint ma hajnalra.

Eközben, néhány napja maga Elon Musk a Tesla fővezére Twitteren jelentette be, hogy megszűnik a legerősebb, több mint 800 kilométer megtételére alkalmas Plaid+ modell. Az ok egyszerű. Nem azért szűnik meg, mert nincs rá kereslet, vagy valami műszakilag nem stimmelne, hanem egyszerűen azért mert a kisöccse, a Plaid is kellően gyors és nincs szükség arra a pluszra.

Igen ám, de a legtöbb ember nem a plusz sebesség miatt vásárolta volna meg a Plaid+ modellt, hanem a 830 kilométeres hatótáv miatt. El kell engedni. Lehet, hogy jövőre újra indul a Plaid+ mikor már kellő mennyisében elérhető lesz a legújabb 4680-as akkucella.

Térjünk vissza a ma hajnali rendezvényre. A Tesla Club Magyarország Facebook csoportunkban, valaki nemes egyszerűséggel csak annyit kommentelt, hogy: „Elon szemelyesen felolvasta a mar eddig is publikus konfiguratort. Ennyi tortent.” Igen! Nagyjából ennyi volt a történés, hisz a Plaid adatait már mindenki tudja.

Viszont hangozz el némi fontos, új információ a Plaid modellel kapcsolatban. „Gyorsabb, mint egy Porsche és biztonságosabb, mint egy Volvo”

  • 1020 LE max teljesítmény
  • 1.99 0-60 mph – 9.23 mp negyed mérföld
  • 628km range (Long Range több)
  • 15 perc SUC töltés alatt 300 km hatótáv (350kW)
  • Waypoints a navigációban

Továbbá Elon azt is megemlítette, hogy az újragondolt és teljesen megújult motornak és a kétszeresére megnövelt hűtésnek köszönhetően a Plaid modell bírni fogja az egész napos gyorsulást és hajtást.

Az event itt visszanézhető:

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!