Ünnepélyes keretek között adják át az első Model S Plaid modellt

0

Sok más autógyártóhoz hasonlóan a Tesla is él annak lehetőségével, hogy egy-egy kiemelt típus esetében rendezzen egy átadási ünnepséget, így ragadva meg az extra figyelemfelkeltés eszközét. Megvolt ez többek között az első kínai Model 3 és Model Y esetében is.

Biztosak lehetünk benne, hogy a többi újdonság első gazdái is ünnepség keretein belül vehetik át autóik kulcsait, legyen szó éppen a 2. generációs Roadsterről, vagy éppen a Cybetruckról. Azonban nem szabad elfelejtenünk azt az autót sem, mellyel a Tesla megalapozta a hírnevét és 2012 óta mutatja az utat az elektromos mobilitásban, ez pedig a Model S.

9 év sok idő. Ennyi telt el az első és a második generáció bemutatkozása között, így sokan joggal várták már, hogy a Tesla zászlóshajója végre megújuljon és egy jó időre ismét az iránymutató szerepét töltse be. Idén januárban aztán bemutatkozott az újdonság, vele együtt pedig az új sirályszárnyú bátyja, a Model X is.

A kezdeti szerény infóhalmaz a Model S-ről azóta folyamatosan bővül és már olyan infók is érkeztek, miszerint ez a típus is az új megacast eljárással fog készülni, vagy éppen visszatér a régóta várt 3. üléssor rendelésének lehetősége.

Bárhogyan is, de sokan világszerte már alig várják, hogy átvehessék az új Model S kulcsait, az első szerencséseknek csupán június elejéig kell várni. Közülük is valaki különösen örülhet, hiszen június 3-án Elon Musk Fremontban egy átadási ceremóniát szervez a legelső Model S átadása köré, amin nyilván a tulajdonos is részt fog venni!

Az egyik legnagyobb kérdőjel, hogy végül megvalósul-e a „Yoke” néven megjelent pillangó-alakú kormány, vagy végül (akár helyi szabályozás hatására, bizonyos régiókban) megmarad a Tesla a hagyományos kormánykeréknél?

A kezdeti képeken szokásos hétköznapi kör alakú kormány eltűnt és megjelent a Roadsterből már jól ismert lecsapott tetejű, pillangó alakú kormány. Melyet a Tesla nemes egyszerűséggel csak “yoke”-nak nevezett el. “A vezetésre összpontosítunk: nincs bajuszkapcsoló, nincs váltókar. A bajuszkapcsolók nélküli kormánykerékkel lehet igazán élvezni a vezetést”

De akkor hova tűnt a bajszuszkapcsoló és a menetválasztó kar?

A Tesla ismét forradalmasított és a kormányra száműzte ezeket. A kormány megkapta a Model 3 és Y-ból már jól ismert megújult görgőket. És ezek mellé kerültek az érintőgombok, melyek segítségével már nem kell a bajuszkapolcsóval bajlódnunk. Bal oldalon található az index és a fényszóró gomb. Jobb oldalra került a duda, tempomat (önvezetés), ablaktörlő és a hangutasítás gombja.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!