Jön a hétüléses Tesla Model S

0

Legyen szó bármilyen autóról, van az a helyzet, amikor jó lenne, ha adódna esély 5-nél több személy szállítására. Aki nem kisbusz, vagy eleve egyterű autót vesz, annak az esetek többségében nincs is igénye a 7 személy szállítására, kivéve az előbb taglalt ritka eseteket. Nekik lenne sokszor hasznos a Tesla Model S esetében is elérhető opció, egy ki-be szerelhető harmadik üléssor.

Az eredeti, 2012-ben bemutatott Tesla Model S esetében már volt mód ennek a plusz üléssornak a megrendelésére, ám ez az opció pár évvel később nyom nélkül kikerült az extrák listájából, sokak bánatára. Pedig ez egy igazán hasznos kiegészítő volt, persze a méreteket figyelembe véve leginkább további két gyerkőc lehetett a Model S utasa, akik a kialakításnak köszönhetően a menetiránynak háttal ültek.

Úgy tűnik, hogy ez a hétüléses extra visszatérhet a rendelhető tételek közé az új Model S esetében. Ezt Elon Musk erősítette meg, pontosabban a frissített autó bemutatása óta többször szóba hozta, hogy ismét rendelhetővé teszik a vásárlóknak.

„Az Új Plaid Model S az eddigi legjobb autónk. Az első sorozat-gyártott autó, ami 2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre, négy ajtaja van és akár 7 személy szállítására is alkalmas.”

Sajnos a kiegészítő még nem jelent meg a konfigurátorban és talán annak is van jelentősége, hogy Musk a Plaid verziót említette. Talán csak ezen kivitel esetében lesz opció a harmadik üléssor? A Tesla mindenesetre már tesztelheti, hogy az új Model S miként teljesít ezen extra jelenlétében, hiszen egy drónos felvétel során egy olyan autót videóztak le, aminek csomagtartójában már ott volt a tárgyalt extra.

A jó hír, hogy az autók gyártása már megkezdődött. A Model S megnevezései is változott, ugyanis a Long Range (663 km), Plaid (628 km) és Plaid+ (840 km) nevek váltották az eddigieket. A Model X-nél maradt a Long Range és a Performance-t váltotta a Plaid.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!