Prologue néven érkezik a legújabb elektromos Honda

0

A Honda jelenlegi politikája az elektromos meghajtás terén eddig leginkább az európai piacra fókuszált, aminek oka vélhetően az EU folyamatosan szigorodú kibocsátási normái. Továbbá a Honda azért nincs abban a helyzetben, hogy a konkrét európai piacot elengedje. Első tisztán elektromos autójuk, a Honda e elsődleges célpontja kontinensünk volt és ez csak az első fecske volt a sorban, az európai kínálat tekintetében hamarosan a mild-hibrid lesz a minimum a japánoknál. A tisztán benzines meghajtást már csak az olyan csemegék kapják meg, mint például a Type R kivitel.

Azonban adódik a kérdés, hogy az európai piacon túltekintve mit várhatnak a márka rajongói? Nos, ha az Egyesült Államokat nézzük, ott is már erős mozgolódások vannak az elektromos meghajtásra való átállásra, ráadásul olyan meghatározó típusok jelentek meg tisztán elektromos meghajtással, mint például a Ford F-150 Lightning pickup, vagy éppen a GMC Hummer. Ennek fényében a Honda sem állíthat oda egy mild hibrid Jazz-el. Mivel a Hondának még nincs tisztán elektromos padlólemezük (majd lesz), így az egyik nagy szereplővel egyeztek meg, hogy licencelnék néhány fejlesztésüket, amíg a sajátjuk elkészül (e:Architecture).

Első körben a Honda is biztosra megy és egy SUV formával készülnek a kedves vásárlóknak, amiről eddig is tudott az autóipar, ám eddigi csak Honda SUV e:prototype néven volt ismert. Most azonban már a nevet is tudhatjuk, valamint az amerikai premier időpontját is.

Név tekintetében azt mondhatjuk, hogy a Prologue néven hivatkozhatunk ezentúl az autóra, amit 2024-ben mutatnak majd be az Egyesült Államokban és a General Motors Ultium padlólemezére épül majd meg. Ezeket maga a gyártó erősítette most meg. A Prologue csak az egyik elektromos típus lesz, a prémium-kategóriás testvér is megérkezik majd belőle, az Acura gondozásában. Arról sajnos már nem szólnak a hivatalos infók, hogy a Prologue gyártása hol történik majd, ám pletykák már keringenek arról, hogy a Honda megoldása Mexikóban (2023-tól), míg az Auráé Tennessee Államban, Spring Hill mellett (2024) készülne.

A Honda-GM összefogás is része annak a sok milliárd dolláros befektetési csomagnak, melynek során a GM az összes jelentős gyárát felkészíti az elektromos autók gyártására, ahol majd a Honda autói is készülnének. A májusi cikkünk tartalma így tökéletesen megerősítést nyert a Honda mostani bejelentésével!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!