Egyre jobban néz ki a végleges, elektromos Honda SUV

0

A Honda, mint autómárka az évtizedek alatt fokozatosan jutott el oda, hogy világszerte népszerű legyen a saját rajongótábora körében. Az elektromos autókra való átállás során is letettek már elismerendő dolgokat az asztalra, többek között a tisztán elektromos Honda e-t. Azt nem lehet ráfogni a Hondára, hogy meg akarná váltani a világot elektromos autókkal, de azért bőven a középmezőnyben van. A pozícióját pedig csak erősíti az a bejelentés, amit a 2021-es Auto Sanghai rendezvényen tett.

Ez pedig arról szól, hogy a Honda a következő 5 évben 10 elektromos modellt fog bemutatni, köztük lesz tisztán elektromos és plug-in hibrid is. Előbbi technológián alapul majd a Honda SUV e:prototype nevű tanulmányautó, ami már jövőre, vagyis 2022-ben megvásárolható lesz a gyártó tervei szerint. Az ötajtós, mini Honda e után egy nagyobb testű SUV-val érkezik tehát a japán márka, aminek első vázlatait igazából már 2020 szeptemberében megismerhettük.

Balra a tavalyi, jobbra pedig a most megmutatott tanulmányautó látható, melyekből vélhetően az utóbbi fog nagyobb bizonyossággal megvalósulni. Már csak az ajtók számát is figyelembe véve mondhatjuk ezt, hiszen egy 3-ajtós SUV-val előrukkolni manapság több, mint kockázatos lépés lenne. Az autó eleje is sokkal jobban illeszkedne egy mai, sorozatgyártásra kész SUV profiljába

Részletek nem derültek ki a sajtóközleményből az autóval kapcsolatban, de az biztos, hogy a Honda harmadik generációs CONNECT, valamint ADAS (advanced safety and driver-assistive system) szolgáltatáscsomagja benne lesz. Előbbi segítségével többek között az autót okostelefonos alkalmazással vezérelhetjük és az OTA frissítéseket is telepíthetjük az autónkra!

Hogy a most megmutatott Honda SUV vajon megérkezik-e Európába, az jó kérdés. Esély viszont van rá, főleg hogy a japán vállalat legfőbb törekvése, hogy 2022-ben már minden Európában eladott Honda modell képes legyen elektromos – alternatív – meghajtásra.

További újdonság az „e:Technology” márkanév, ami a Honda minden elektromos termékén megjelenik majd, hogy egységbe kovácsolja a vállalat környezetbarát fejlesztéseit. Tom Gardner, a Honda Motor Europe alelnöke elmondta: „Az elektromos átállás alaposan megváltoztatja majd a Honda választékát, illetve arculatát. Kétmotoros hibrid hajtásláncunk tulajdonképpen minden modellünkben megjelenik majd, és további akkumulátoros elektromos autókkal is előrukkolunk.” 

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!