Tisztán elektromos leányvállalattal jelenne meg a Geely

0

A Geely nevű kínai autómárka fontolóra veszi egy tisztán elektromos leányvállalat elindítását

A Geely vállalatot még 1986-ban alapította Li Shufu kínai milliárdos és mostanra a cég óriásira nőtte ki magát. Teljes neve Zhejiang Geely Holding Group, és öt csoport tartozik hozzájuk: a Geely Auto Group, ami magába foglalja a Geely Auto, Lynk & Co, Proton és Lotus márkákat. Második csoportjuk a Volvo Car Group, ahova a Volvo Cars és a Polestar tartozik, a harmadik a Geely New Energy Commercial Vehicle Group névre hallgat, ahova pedig olyan márkák tartoznak, mint a London ELectric Vehicle Company és a Farizon. Emellett még két csoportjuk van, amelyek oktatási, turisztikai és motorsport befektetésekkel és beruházásokkal foglalkoznak.

Most az a tervük, hogy még egy csoportot létrehozzanak, amely kizárólag az elektromos járművekkel fog foglalkozni. Az előzetes tervek szerint egy teljesen új brandet szeretnének kialakítani, ami önállóan foglalkozik az új modellek fejlesztésével, marketingével és értékesítésével.

A Reuters hírlap jelentése szerint ezeket az új elektromos modelleket a saját fejlesztésű, még 2020-ban bejelentett SEA (Sustainable Experience Architecture) nevű platformra fogják megépíteni. Az eredeti cikk az alábbi linken található meg. A hírt, miszerint külön leányvállalatot tervez a cég szintén a Reuters közölte, a Geely azonban ezt nem kommentálta még.

A tervek szerint az új leányvállalat a Lingling Technologies nevet fogja kapni, és feladata elsősorban a SEA alapú modellek, valamint a Geely már megjelent elektromos modelljeinek marketingje és értékesítése lesz. Az új vállalat a SEA platform további fejlesztésébe is bekapcsolódik, valamint piackutatásokat is végezni fog, hogy tökéletesre fejleszthessék az igények szerint az elektromos modelljeiket.

A modellek eladásával egy külön értékesítési csapat fog foglalkozni saját bemutatótermekkel a nagyobb városokban. Ezek egy részét maga a cég fogja irányítani, illetve kereskedőkkel is terveznek együttműködni.

Az, hogy mikor fog elindulni a Lingling Technologies, még nem ismert, a Reuters forrásaiból csak annyit tudhatunk meg, hogy a Geely még idénre tervezi ezt a lépést.

Hartyanszky Istvan
Hartyánszky István vagyok, egyetemista. Évek óta elektromos autózás rajnongó, és már lassan egy éve foglalkozom az e-cars.hu-n cikkek írásával.