Több száz Mustang Mach-E kiszállítását halasztotta el a Ford

0

Az autógyártás nem egyszerű műsor, ezt még az olyan nagyok is tudják, mint például a Toyota, a Volkswagen, vagy éppen a Ford. Különösen igaz ez akkor, ha el kell térni a jól bejáratott, lassan 100 éve működő berendezkedéstől és az alapoktól más autót kell gyártani. Hibák, bakik akkor is becsúszhatnak, ha mindenre odafigyel a gyártó. A versenytárs hibáin pedig nem illik viccelődni, mert az bárkivel előfordulhat, így járt most a Ford is.

Még decemberben a Ford elektromos autós üzletágának vezetője, Darren Palmer szidta el a Teslát, amiért az komoly gyártási hibákat vétett több esetben is. Akkor azt nyilatkozta, ilyen a Mustang Mach-e esetében nem fordulhat majd elő.

„Az ajtók a helyükön vannak, a műanyagok és más elemek színei passzolnak, nem esnek le a lökhárítók, a tető nem nyílik ki mosás közben, az ajtók nem ragadnak be hideg időben”

Sajnos (szerencsére, csak nézőpont kérdése) a nagyképűsködés sokszor visszaüt és hát mit ad isten, most a Ford Mustang Mach-E kiszállításait kellett leállítania a gyártónak, általuk meg nem nevezett okok miatt. Erről levélben értesültek az érintett előrendelők.

„Célkitűzésünk a kiváló minőségű autók leszállítása, így ennek részeként további minőség ellenőrzéseket hajtunk végre több száz Mustang Mach-E modellen, amik még a múlt hónapban indult kiszállítási hullám előtt gyártottak le. Biztosak akarunk lenni, hogy ezek a darabok is hozzák azt a szintet, amit vásárlóink elvárnak és megérdemelnek.”

A kiszállítások tavaly decemberben indultak meg és a kezdeti szerény darabszám után mindenki azt várta, hogy az idei év elején berobbannak a számok és minden előrendelő megkapja az autóját. Sajnos nem így lett, de inkább még a kiszállítások és a csalódások előtt kezelje a Ford a problémákat. Adja magát a kérdés, hogy például a már kiszállított, vagy éppen a december elején Norvégiába érkezett Mustangokat is érinti-e a probléma?

Ha igen, a helyi márkaszerviz tudja majd javítani? Reméljük ezeken az autókon nem fagy be a kilincs. Az új Ford Mustang Mach-E pedig az idei év harmadik negyedévétől már Magyarországon is elérhető lesz.