Megérkeztek az első elektromos Mustang Mach-E modellek Norvégiába

0

Nagy napra ébredhettek a tisztán elektromos Mustang Mach-E rajongói egy hideg téli reggelen, ugyanis a Ford 2020 december 7-én elindította a típus gyártását! A hírt a Mach-E vásárlói fórumain több előrendelő is megerősítette, elmondásuk szerint a Ford e-mail formájában értesítette őket.

„Izgatottan mondhatjuk el önnek, hogy 2021 Mustang Mach-E First Edition gyártása beütemezésre került. Az ön járművének gyártási hete 2020 december 7.” A levél másolata a Mach-E Club nevű fórumban került megosztásra. A fórumozók bejegyzései alapján viszont elmondható, hogy az előrendelők különböző dátumokról számolnak be, valaki novemberről, van, aki csak december 21-ről tudott beszámolni, így vélhetően a konkrét gyártási időpont több tényező függvénye, mint például a felszereltségi szint, vagy éppen a fényezés. Viszont sajnos egyik levél sem tartalmazza azt, hogy a legyártandó autó mikor kerül kiszállításra.

Fotó: Ford Norge

Sorozatgyártás ide vagy oda, az viszont biztos, hogy az első szállítmányok megérkeztek Norvégiába. A Ford Norvégia Facebook oldala közzétett néhány képet, melyen az első hét darab előszériás Mustang Mach-E modell látható egy kamionon.

Továbbá tíz darab Mach-E érkezik még az országba a héten. A Norvég Ford Facebook oldala szerint ezen modellek a következő hetekben a márkakereskedőknél fognak kikötni, hogy akik már előrendelték, vagy akik elő szeretnék rendelni azok testközelből láthassák illetve tesztelhessék, hogy mire is adják ki a pénzüket.

Fotó: Ford Norge

Tehát a Ford is betette a lábát az újdonsült elektromos modelljeivel az európai piacra.

A Ford korábban már közölte, hogy a Mach-E 2020 végén lesz elérhető az Egyesült Államokban, ám a nagyobb léptékű kiszállítások majd csak 2021 elején kezdődhetnek meg. A premier óta megismert árakban volt némi mérséklődés is, a Ford 1000 és 3000 dollár közötti kedvezményt tudott adni, a felszereltségi szint függvényében megállapítva azt. Magyarországon sajnos még nem elérhető az autó a Ford weboldalán, viszont a németországi oldalon már igen. Az alapár 46 900 euró, míg a hamarosan gyártásba kerülő Mach-E First Edition 66 800 eurót ér.