2020 október: megtriplázódott az eladott hálózatról tölthető autók száma

0

A legnépszerűbb modell egyértelműen a Volkswagen ID.3-volt októberben, amit a Renault ZOE követett nem sokkal a sorban.

Októberben egyébként majdnem rekordot döntöttek a PHEV modellek eladási számok tekintetében, csak kicsivel maradtak el a szeptemberi számoktól. Az öreg kontinensen októberben összesen 146 606 elektromos meghajtású modellt értékesítettek ebben a hónapban, amely a teljes jármű-piac 13 százalékát teszi ki.

A teljesen elektromos és plug-in modellek között nemigen volt nagy különbség: teljesen elektromosból 73 257 darabot, míg plug-in modellből 73 349 darabot értékesítettek Európa szerte. Ezek a számok megközelítőleg 6,5 százalékát teszik ki egyenként a teljes jármű piacnak. Ez igazán szép eredmény!

Az októberi eladási számokkal együtt, 2020-ban eddig 919 000 elektromos modellt értékesítettek, amely bizonyos becslések szerint az év végére 1,2 millióra is duzzadhat, amely új rekord lenne.

Melyek voltak a közönség kedvenc modellek?

A lista tetején a Volkswagen ID.3 található, amely már második hónapja áll az első helyen. Októberben 10 584 darabot adtak el a német autógyártó közönségkedvenc modelljéből. A sorban második helyezett a Renault ZOE, a maga 9 890 eladott modelljével. A dobogó harmadik fokára a Hyundai Kona Electric parkolhatott le, amelyből 5 441 darabot tudtak értékesíteni október során.

Az alábbi táblázatban mutatjuk a top 10-es listát:

Számos modell új eladási rekordot döntött, az eladók nagy örömére, hiszen ezzel is csökkenthetik a káros anyag kibocsátásukat. Persze a vásárlók sem járnak rosszul egy elektromos modellel, mind környezetkímélés szempontjából, mind az elektromos autózás minden előnyével együtt.

Az elektromos modellek (plug-in hibridek és teljesen elektromos modellek) eladási számai egyre csak emelkednek, aminek mi csak örülni tudunk!

Hartyanszky Istvan
Hartyánszky István vagyok, egyetemista. Évek óta elektromos autózás rajnongó, és már lassan egy éve foglalkozom az e-cars.hu-n cikkek írásával.