Videó – így készül a Volkswagen ID.4

0

Megannyi előzetes információ után a Volkswagen végre szeptemberben hivatalosan is bemutatta az első teljesen elektromos SUV modelljét, mely nem túl meglepő módon az ID.4 nevet kapta. A MEB platformra épülő elektromos SUV az első olyan modellje lesz a Volkswagennek, ami a globális piacon is elérhető lesz. Sőt, nem is kell rá két évet várni! Ugyanis a tervek szerint 2021 elején már megérkezhetnek az első modellek a kereskedésekbe.

Augusztus 20-án elkezdődött az ID.4 gyártása Zwickauban. Zwickau, a Volkswagen első olyan gyára, amelyet teljes egészében átalakítottak elektromos járművek gyártására. A gyár jelenleg kizárólag a MEB platformra (az ID. platform alapjául szolgáló modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) épülő modellek gyártására van beállítva.

Pár napja a Volkswagen pedig közzétett néhány képet és egy kis videót melyben bemutatják a tisztán elektromos ID.4 születését.

https://youtu.be/kjuZhBF99ZA

Úgy tűnik, hogy az ID.4 lesz a Volkswagen legfontosabb, tömegesen forgalmazott elektromos modellje, mivel három kontinensen öt különböző helyen tervezik a gyártását:

  • Zwickau, Németország – 2020. augusztus 20. óta
  • Emden, Németország – 2022-től
  • Chattanooga, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok – 2022-től
  • A SAIC Volkswagen közös vállalkozása Antingban, Kínában
  • FAW-Volkswagen közös vállalkozás Foshanban, Kínában

E-heti hírünk, hogy a Zwickau-i üzemének második gyártósorát is átalakította a modulrendszerű elektromos hajtáskoncepcióra (MEB) épülő elektromos autók gyártására a Volkswagen. Mindezt rekordidő alatt, ugyanis 13 héten belül végeztek és sikerült a 6. csarnokot felkészíteni az ID.4 sorozatgyártására mely már augusztusban elkezdődött. (Eddig az 5. csarnokban folytak az összeszerelések az ID.3 mellett.)

A korábban a Golf Variant számára használt 6. csarnok gyártósorának átalakításával a Volkswagen érdemben is bővíteni tudja a gyártási kapacitását, 13 héttel azután, hogy az utolsó belsőégésű modell elhagyta a Zwickau-i gyárat.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!