Nagyon sok pletyka és hír érkezett az utóbbi időben a Tesla legerősebb fenevadjáról, a Model S Plaid-ről. Arról a Plaid verzióról melyről már azt hittük, hogy mindent tudunk. De, nem!

Elon Musk a Battery Day előadását a Plaid modellel zárta. A rövid bemutatóból kiderült, hogy a hárommotoros (egy az elsőn, kettő pedig a hátsó tengelyen) összekerékhajtással érkező csúcs Model S kevesebb, mint két másodperc alatt gyorsul 60 mph-ra (96 km/h). A negyedmérföldes sprintet kevesebb, mint 9 másodperc alatt tesz meg. A Model S Plaid végsebessége ugyan 320 km/h-ban limitálva van, de gondolom ez később feloldható lesz. A Plaid hatótávja pedig valami elképesztő, ugyanis a Tesla saját tesztje szerint egyetlen feltöltéssel akár 835 kilométert is meg lehet tenni. A Tesla weboldalán pedig már úgy hirdetik a Plaid modellt, mint a valaha volt leggyorsabb szériagyártásba került autó:

Hivatalos fotót még nem tett közzé a Tesla a Plaid változatról.

A jó hír, hogy már előrendelhető a Tesla Model S Plaid változata, melynek az induló ára az Egyesült Államokban 134 490 dollár (nagyjából 41,8 millió forint). A rossz hír pedig, hogy csúszásra kell számítani, ugyanis a jelenlegi állás szerint csak 2021 végén kerül piacra az 1100 lóerős Tesla az új Roadrunner kódnevű 4680-as cellákkal.

Hirdetés

Az újdonságot ismét kivitte a Tesla a Laguna Seca versenypályára, ahol 6 másodpercet javítottak a korábbi idejükön. Tehát a Tesla ismét emeli a lécet, és a Lucid Air által megdöntött 1:33-as időt, egy új 1:30-as időre cserélte a Plaid Model S.

A Plaid beharangozóját itt vissza lehet nézni:

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!