3 évig korlátlan ingyen töltés jár a Volkswagen ID.4 mellé

0

A Volkswagen ID.4 lesz az első olyan, tisztán elektromos SUV a márka kínálatában, amit már az új MEB padlólemezre gyártanak majd és méreteiből adódóan egy globálisan értékesíthető típusnak készül. Az ID. család első tagja az ID.3 volt, ami méretéből adódóan nem kell az észak-amerikai piacnak, ezt maga Scott Keogh, a VW ottani régiós vezetője erősítette meg. Na de majd az ID.4!

Kiszivárgott kép az ID.4-ről, hivatalosan még nem ismert a kinézete

A 2022-től helyben (is) készülő ID.4 mellé pedig most egy ajándékkal is készül a Volkswagen, aminek értelmében az új tulajdonos az átvételtől számított első 3 évben ingyenesen és korlátlanul használhatja majd az Elctrify America töltőhálózatát. Nagy finomság tud ez lenni annak, aki sokat használja az autóját, hiszen három év alatt jelentős költségeket lehet megtakarítani a fosszilis energiahordozók használatához képest. A megkötött egyezségről a VW így nyilatkozott:

„Az Electrify America ma jelentette be azt a megállapodást a Volkswagen amerikai divíziójával, aminek értelmében a vadonatúj, 2021-es VW ID.4 elektromos SUV tulajdonosainak három év korlátlan töltési időszakot biztosít az ország legnagyobb nyitott, egyenáramú villámtöltő hálózatán, aminek használatért az autó vételárán felül semmit nem kell fizetni.”

Electrify America DC villámtöltők San Francisco mellett

A már említett Scott Keogh is megszólalt a bejelentés kapcsán:

„Az ID.4 azon az SUV rajongók szívéért terveztük, gyártottuk és áraztuk, akik készek az elektromos átállásra – és újra képesek szeretni egy Volkswagent. A most bejelentett hároméves ingyenes villámtöltőhasználat az Electrify America hálózatában minden kétséget képes elhárítani egy átlagos, kompakt SUV vásárló elől, hogy az átléphessen az elektromos meghajtás világába.”

Habár az Electrify America hálózatban a Volkswagen keze is benne van a dízelbotrány miatt (a kártérítési pénzek vándoroltak ide), nem a VW az első autómárka, akik ilyen megállapodást tudtak kötni a szolgáltatóval. Viszont ez a megállapodás igen vonzó lehet a leendő ID.4 vásárló számára, hiszen az USA területén 470 töltőállomással rendelkeznek, azokon belül pedig több, mint 2000 DC villámtöltővel. A tervezett hálózatbővülés után pedig közel 800-ra emelkedik az állomások száma, összesen 3500 DC villámtöltővel, 2021 decemberéig!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!