Megérkeztek az első hőszivattyús Model 3-ak Európába

0

Tegnap írtunk arról, hogy kínai szivárogtatók azt állítják, hogy a Tesla Model 3 komoly ráncfelvarrást kaphat. Nem mintha olyan öreg autó lenne, de a Model Y, ami ugyanarra a platformra épült technikailag már sokkal fejlettebb. És úgy tűnik a Teslának fontos az, hogy az eddig legnagyobb számban értékesített modelljük naprakész maradjon.

Augusztus végén a cég módosított a Model 3 első csomagtartóján, ami már akkor arra engedett következtetni, hogy az autóba belekerül a Model Y-ból ismert hőszivattyús rendszer.

A kínai szivárogtatás azonban ennél jóval több módosításról szól:

  • Új kormánykerék
  • Új közép konzol
  • Új fényszórók és hátsó világítás
  • Motorikusan nyitódó első csomagtartó
  • A külső krómfelületek megszüntetése
  • A Model Y hőszivattyús rendszerének beépítése
  • Új dupla rétegű ablaküveg

Most azonban úgy tűnik, hogy a frissített Model 3-mat már elkezdték gyártani Fremontban is. Erre pedig több jel is utal:

  1. Lefotóztak egy Model 3-mat a módosított első csomagtartóval az Egyesült Államokban
  2. A fremonti gyár maga gyártja a legfontosabb alkatrészeket és az új autók összeszereléséhez szükséges minden technológiával rendelkezik. Tehát tulajdonképpen zökkenőmentesen tud átállni a megújult Model 3 gyártására.
  3. Európába is érkezett olyan frissített Model 3, amit Fremontban gyártottak.

Egy az ügyben jártas forrás mondta el, hogy több olyan hőszivattyús rendszerrel ellátott Model 3 áll Tilburgban, Hollandiában, ami a fremonti gyárban készült.

Ez azt jelentheti, hogy a Tesla egyidejűleg modernizálta a Model 3 gyártását valamennyi üzemében. További részleteket azonban még nem tudunk, talán majd a harmadik negyedév végén derülnek ki.

Elsőre érdekesnek tűnhet, hogy ilyen fiatal autónál ilyen komoly változtatásokat eszközölnek. Azonban, ha megnézzük, hogy pár év alatt hová fejlődött a Tesla technikailag és a Model Y mennyivel fejlettebb, mint elődje akkor már nem is annyira meglepő a dolog. A cég tanult a Model 3 hibáiból és nem követte el azokat újra a Model Y esetében. Most pedig úgy tűnik ezeket a hiányosságokat végre a Model 3-nál is kijavítják.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!