Kik azok, akik elmennek és vesznek egy Tesla-t?

0

A Hedges & Company 2018-ban azt vizsgálta, hogy mégis kik vesznek Tesla-t. A kutatást az Egyesült Államokban végezték el, miközben a tulajok korát, etnikai hovatartozását, nemét, jövedelmét, gyermekét, és háztulajdonjogát elemezték.

De mégis kik azok, akik elmennek és vesznek egy Tesla-t?

A fent megnevezett cég piackutatása alapján, a Tesla tulajdonos egy 54 éves fehér ember, aki több mint 140 000 dollárt keres évente, és nincsenek gyerekei.

„Ezek az adatok egy 175+ millió járműtulajdonossal rendelkező adatbázisból származnak, beleértve a nagy mennyiségű fogyasztói szintű adatot is, amely a járműnyilvántartásban van tárolva. Ez egy igen pontos rálátást biztosít a demográfiai adatokra, anélkül hogy saját adatokból származó felmérési hibák, vagy más típusú „mintavételi hibák” előfordulnának. Az ezen elemzésben szereplő statisztikák többsége +/- 2,5%-os hibahatárral rendelkezik, 95%-os konfidenciaszinten.” – Hedges & Company

Tesla tulajdonos jövedelme

Ez valószínűleg nem meglepő, de a Tesla tulajdonosai általában viszonylag magas jövedelemmel rendelkeznek. Az alábbi ábra, a Tesla Model X és a Model S tulajdonosainak jövedelmét mutatja:

2650 Tesla tulajdonos adatai alapján, egy Tesla Model X tulaj átlagos jövedelme évi 143 177 USD, míg egy Model S tulajáé 153 313 USD. Ezzel szemben, egy átlagos évi fizetés az Egyesült Államokban, 78 500 USD.

Tesla tulajdonos kora

A Tesla tulajok általában viszonylag idősek. A következő ábrán az életkoruk mediánját láthatjuk, az Egyesült Államok lakosságához képest.

Általánosságban elmondható, hogy minél idősebb valaki, annál több a jövedelme, és drágább luxusautókat engedhet meg magának. Az alábbi ábra különböző Tesla modellek alap- és legmagasabb árait mutatja 2020 júliusában, a solarreviews.com jelentése szerint.

A Tesla átlagos ára, minden modellt beleértve 66 657 USD.

Tesla tulajdonosok neme: Model X

A Tesla tulajok túlnyomórészt férfiak. Az alábbi ábra a Model X tulajok százalékos arányát mutatja, férfiak és nők között.

Úgy tűnik, a Tesla kevésbé fogja meg a nőket. Ez valószínűleg egy általános tendencia, amelyet a teljes elektromos járműipar tapasztal. Idézve Nathan Bomey, az USA Today weboldalon írt cikkének egy részletét:

„A Chevrolet Bolt rendelésének megoszlása: 69%-ban férfiak és 31%-ban nők, míg a Nissan Leaf 66%-ban férfiak és 34%-ban nők.”

Tesla tulajdonos neme: Model S

A fenti ábrához hasonlóan, az alábbi ábra a Tesla Model S tulajdonosok nemi arányát mutatja be.

Tesla tulajdonosok lakástulajdona

A Tesla tulajok többségének otthona saját birtokukban van, szemben a bérléssel.

Ezek az adatok valószínűleg a magasabb jövedelemű háztartásokhoz kapcsolódnak. Az is közre játszhat benne, hogy inkább vesznek olyan emberek elektromos autót, akik háztulajok, hiszen bérlőként nehezebb megoldani a töltést.

Tesla tulajdonosok gyermekei

A Tesla tulajok többségének nincs gyermeke.

Tesla tulajdonosok etnikai hovatartozása

A Tesla tulajok túlnyomó többsége fehér.

Összefoglalás

Jelenleg a Tesla tulajdonosok között kevés a diverzitás. A legtöbb Tesla tulaj fehér, középkorú, rendelkezik saját házzal, magasabb jövedelemmel és nincsen gyermeke.

Az elektromos járművek piacának növekedése mellett érdekes lesz látni, hogy a Tesla tulajdonosai (és a többi elektromos autó tulaj) miként alakulnak az idő múlásával.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!