Eddig még nem látott új színt kapott Elon Musk Model S-e

0

Új színben pompázik Elon Musk saját tulajdonú Tesla Model S-e, ezt a különleges színt pedig valószínűleg már az új festőüzemnek köszönhetjük.

Elon Musk tavaly beszélt arról, hogy a Berlini Gigafactoryban épülhet fel „a világ legfejlettebb festőüzeme”

A cégvezér akkor egy új, több rétegű festési technológiáról is beszélt: „A Giga Berlinben lesz a világ legfejlettebb festőüzeme, a pompás színek több rétegben, elegánsan követik le az autó vonalait.”

Musk azt is elmondta, hogy dolgoznak egy új mély-bíborvörös színen is, ami a személyes kedvence.

Most pedig a SpaceX főhadiszállása előtt fotóztak egy nagyon különleges Tesla Model S-t. És szinte azonnal meg is kezdődött a találgatás, hogy ez lenne-e az az új szín, amiről Elon Musk korábban beszélt?

Egy Twitter posztban Musk pedig megerősítette, hogy ez a prototípusa annak a mély-bíborvörös színnek, amit annyira megkedvelt. 

A Tesla már jóideje nem vett fel új színopciót a palettájára. Sőt, az elmúlt években pont, hogy csökkentette a színválasztékot a gyártás optimalizálása és a szervizjavítások egyszerűsítése miatt.

Az új színopciókra is várunk kell még egyelőre, bár valószínűleg nem túl sokat. A jelenleg is építés alatt álló berlini Gigafactory ugyanis a tervek szerint 2021 nyarán már megkezdi a Model Y-ok gyártását, tehát minden bizonnyal az új színeket már ezt megelőzően bemutatják majd.

A Tesla vezér azt is elmondta, hogy nem csak a Model Y-ok kapják meg az új színeket, hanem a többi járműnél is elérhetőek lesznek. Továbbá fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy nem csak a berlini gyárban lesz ilyen újfajta festőüzem hanem a Fremontban és a Sanghajban találhatókat is frissítik.

Jó látni, hogy a cég nem csak az önvezetésre, vagy csak a szórakoztató elektronikára koncentrál, hanem az autógyártás minden egyéb területén is próbálnak fejlődni. Az új színek bevezetése pedig látványosan mutatja ezt a fejlődést. 

Sajnálatos az, hogy a netre felkerült képen az árnyékok és a fényviszonyok miatt nem jó látható az autó fényezése. Mindezek ellenére azonban látszik, hogy sikerült egy igen elegáns, a Model S karakteréhez jól passzoló színt kikeverniük.