Audi CEO: A Tesla két évvel megelőzi az iparágat

1

Az Audi új vezérigazgatójának elmondása szerint a Tesla két évvel megelőzi az iparágat az elektromos járművek építésének néhány kritikus területén.

Markus Duesmann, a német cég vezérigazgatója az elektromos járművekre összpontosít, és inspirálóan hatnak rá a piacvezető Tesla eddigi eredményei.

A vezérigazgató nemrégiben a Reuters újságnak azt mondta, hogy szerinte a Tesla két évvel az iparág előtt van.

„Jelenleg a Tesla nagyobb akkumulátorokkal rendelkezik, mert autóik az akkumulátorok köré épülnek. A Tesla két évvel előrébb van a többiekhez képest a számítástechnika és szoftverek fejlesztésében, valamint az önvezetés területén is.”

Hogy utolérje a Teslát a német cég, Duesmann egy új csoportot alakított ki az Audin belül, egy úttörő modell kidolgozása céljából, mindezt minél gyorsabban szeretné elérni, a bürokrácia lassító körülményessége nélkül.

Az új csoport neve nem más, mint Artemis. Célja, egy nagyon hatékony elektromos autó fejlesztése, amely a tervek szerint 2024-ben érkezik meg a boltokba.

Összehasonlításképpen, az Audi az első saját építésű elektromos autójával, az Audi e-tronnal meg se közelítette a Tesla hatásfokát. Ez persze az akkumulátor kialakításával magyarázható. 

A hatásfok szempontjából a Tesla uralja a piacot:

A szoftver terén való lemaradás az Audi anyavállalatának, a Volkswagen-nek is sok gondot okozott, és elismerte, hogy a Tesla vezető szerepet játszik ezen a területen. Belső források szerint az év elején egy szoftvercsapatot hoztak létre. A csapat neve „Tesla felzárkózási terv” és a feladatuk, hogy a cég szoftvere legalább a Tesla szintjére érjen.

Az a tény, hogy a Tesla előrébb jár, mint például az Audi egyszerűen megmagyarázható szimplán azzal a ténnyel, miszerint a Tesla elektromos autókon kívül nem gyárt más modellt a piacra. Az Audinak még mindig koncentrálnia kell a hagyományos meghajtású modelljeire is, ha nem akar ott is lemaradni a többi gyártóhoz képest. Reményeink szerint egy egészséges verseny fog kialakulni ebből a helyzetből, amiben a résztvevők egymást fogják előre húzni a technológiai fejlődés során.