Az Audi pénteken jelentett be egy új csapatot a cégen belül „Artemis” fedőnév alatt, melynek célja az, hogy 2024-re egy igazán „hatékony elektromos autót” tudjanak piacra dobni.

Hirdetés

A kezdeményezést az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann indította azzal a céllal, hogy „az Audi számára egy úttörő modellt dolgozzon ki gyorsan és bürokráciamentesen”.

Az Audinál is, mint az autógyártók esetében általában, egy új modell kifejlesztése rendkívül sok időbe telik és mindemellett még rengeteg bürokratikus akadállyal is meg kell küzdeniük.

Nem is volt baj ezzel, amíg az autóipar a megszokott keretei között működött, azonban ma már olyan cégekkel kell felvenniük a versenyt, mint a például Tesla. A Tesla pedig nem nevezhető a hagyományos értelemben vett autógyártónak, sokkal inkább egy tech cég, ennek köszönhetően pedig egy-egy innováció sokkal gyorsabban piacra kerül.

Az Audi erre a problémára kereste a megoldást. Így született meg az Artemis-csapat ötlete, hogy anélkül tudjanak járműveket fejleszteni, hogy a meglévő projektek veszélybe kerülnének, és hogy a kitűzött célokat teljesíteni tudják. 

Ennek érdekében az új csapat rendkívüli szabadságot kap, a globális piacra fog fejleszteni, de az INCampus csúcstechnológiás ingolstadti gyárában, Németországban fog tevékenykedni. 

A céljuk az új technológiák kifejlesztése, melyeket elektromos autókban használhatnak fel. A csapat első feladata az, hogy 2024-re piacra dobjanak egy igazán hatékony elektromos autót. 

A csoport vezetője Alex Hitzinger lett, aki korábban a motorsportban már volt főmérnök, egyben ő a csoport autonóm közlekedésért felelős részlegének a vezetője is. A csoport munkájáról pedig közvetlenül az új vezérigazgatónak kell majd beszámolnia.