Kémfotókon egy titokzatos elektromos Kia

0

Úgy tűnik, hogy a Kia újabb modellel bővíti elektromos kínálatát és okkal feltételezhetjük, hogy az „Imagine by Kia” koncepció, 2019. évi genfi autókiállításon bemutatott darabja lesz a soron következő modell. Valószínűleg nem pontosan úgy fog kinézni, mint a tanulmányautó, különösen a belső tér, de úgy tűnik, hogy az inspirálta.

A 2019-es bemutatón Gregory Guillaume, a Kia Motors Europe tervezési alelnöke így nyilatkozott:

„Az autótervezés a szív megragadásáról szól, hogy egy kis ideig gyorsabban verjen. Úgy gondoljuk, hogy nincs ok arra, hogy ez megváltozzon, csak azért mert az autó elektromos. Ez az oka annak, hogy minden elektromos koncepciónkat úgy terveztük, hogy ne csak az impulzusokat adja át, hanem érzékeltesse az elektromosság holisztikus és érzelmi megközelítését is.”

A Carscoops honlap kémjei olyan prototípust kaptak lencsevégre, amelyet alaposan álcáztak, de biztosak benne, hogy egy coupe-crossover és a fent említett koncepció ihlette. Hozzátehetjük, hogy valószínűleg mechanikusan rokonságban áll majd 45-ös koncepció ihlette Hyundai sorozathoz; ugyanazon E-GMP platform lesz az alapjuk, ugyanazon motor és akkumulátorokat kaphatják.

Egyelőre nem ismert, hogy milyen teljesítményt nyújt majd ezzel a modellel a Kia, de mivel a gyártó folyamatosan bizonyítja, hogy mindig képesek megugrani egy bizonyos fokot, így akár a Polestar 2 vagy akár a Tesla Model 3 soraihoz is felérhetnek. Menetteljesítményét tekintve, a jármű várhatóan versenyképes lesz – Egy töltéssel akár 500 kilométert is képes lehet megtenni.

A gyors töltés szintén része a csomagnak. Nem tudjuk pontosan milyen gyorsan, de néhány pletyka szerint akár 20 perc alatt is feltölthet, bár még nem tudni, hogy 20-ról 80 százalékra értendő, vagy üresről való teljes feltöltésre. A modellt várhatóan 2021-ben mutatják be, de egyelőre nem tudni milyen néven fog legurulni a gyártósorról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!