Hirdetés

A Tesla elkezdte telepíteni az első, új generációs Supercharger töltőoszlopait Európa területére. Az új V3-mas töltők, akár a 250 kW-os töltési sebességre is képesek. Az első ilyeneket pénteken szerelték fel Hollandiában, nem messze Hágától. Ezen kívül még Németországban további két helyen kezdték meg a munkálatokat.

Ezek azonban nem az első ilyen töltők Európában, ugyanis 2019 decemberében már telepítettek belőlük 8 darabot Londonba.

Az új töltőoszlopokat egyébként 2019 márciusában mutatta be a Tesla Észak-Amerikában. Az Egyesült Államokban tavaly elég lassan terjedtek az új töltők, míg Európában csupán 1 helyre telepítettek belőle.

Hirdetés

A V3-mas töltő oszlopok látszólag nagyon hasonlítanak a V2-es verziókhoz. Külsőleg csupán annyi a különbség, hogy vékonyabb kábellel szerelték fel őket. A lényeg azonban az, hogy milyen töltési sebességet tudnak leadni. Az új oszlopok azonban nem szégyenkezhetnek, hisz a 250 kW-os töltésre is képesek. A korábbi verzió 150 kW-ra volt korlátozva, tehát a javulás jelentős.

A supercharger.info szerint jelenleg Németországban 2 töltőállomás van átépítés alatt, Wismarban 12 új oszlopot telepítenek míg Frankfurtban 16-ot. Ezen kívül várhatóan a Hildenben tálálható töltőállomás is megkapja az új V3-mas oszlopokat.

A végleges terv szerint Hildenbe 40 darab új oszlop kerülhet, melynek köszönhetően pedig Európa egyik legnagyobb töltőállomása lehet.

A Tesla az autógyártók közt egyedülálló módon rengeteg töltőállomást telepít szerte a világon. Azonban ez a töltőhálózat nem csak rendkívül kiterjedt, hanem technikai szempontból is igen fejlett.

Így tehát a Tesla az a cég mely belátta, hogy nem elég eladni az elektromos autókat, ki kell építeni a megfelelő infrastruktúrát is, hogy ezek az autók használhatóak legyenek úgy, ahogy azt a gyártó elképzeli. A Tesla nem várt másra, saját maguknak építették ki a töltőhálózatot. Ám ezeket a töltőpontokat is folyamatosan korszerűsítik és fejlesztik.

Tehát összességében az autó specifikációi mellett a másik nyomos érv arra, hogy a Teslát válaszuk az a rohamosan fejlődő és bővülő Supercharger hálózat lehet.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

Hirdetés