Akkupakk összeszerelő üzemet épít a Ford Spanyolországban!

0

Tavaly áprilisban nagy tervekkel állt elő a Ford, már ami az elektromos meghajtást és Európát érinti. Az amszterdami ‘Go Further’ rendezvényen bemutatott elektromos autóik és a tervek új fejezetet nyitottak a Ford történetében. A Ford Hybrid gyűjtőnév alatt megjelenő új modellkínálat mild hybrid, plug-in hybrid hajtásláncai kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és kellemes vezetési élményt kínálnak az európai vásárlóknak, immár az elektromos hajtású autókra is kiterjesztve a Ford közismert értékeit: a megbízhatóságot, a megfizethetőséget és az élvezetes vezethetőséget. Itt mutatta be a Ford a vadonatúj, közepes méretű Kuga SUV-t, a márka első modelljét, amely egyaránt megrendelhető mild hybrid és plug-in hybrid meghajtással is.

plug-in hibrid Ford Kuga

A vállalat itt jelentette be azt is, hogy 2021-ben egy vadonatúj, tisztán elektromos hajtású Transittal bővíti elektromos haszongépjárműveinek palettáját. De ha már tisztán elektromos meghajtás, mindenképpen meg kell említenünk a Ford Mustang Mach-E-t, ami azóta is borzolja a kedélyeket a régi rajongók körében!

Ford Mustang Mach-E

Tervek és hozzá elektromos autók tehát vannak, de mint minden márkának, a Fordnak is kelleni fognak akkumulátorok ezekhez a tervekhez. Éppen ezért döntött úgy a márka, hogy terveinek az európai megsegítésére akkupakkok összeszerelésére alkalmas gyárat épít, méghozzá a spanyolországi Valenciában, ami ráadásul már 2020 szeptemberében termelőképes lehet. A beruházás értéke 42 millió euró és ez már a Ford felkészülése az új, szigorúbb EU-s kibocsájtási normáknak való megfelelésre. A Ford nem árult el részleteket az itt készülő akkupakkot tulajdonságairól, de az már most tudható, hogy ezek mindegyike folyadékhűtéses lesz. A gyár a jelen állás szerint a hibrid hajtáslánchoz készítene akkupakkokat, de természetesen ez változhat a jövőben. Egy komolyabb kapacitásbővítéssel akár a jövőbeni tisztán elektromos Ford járművek akkupakkjai is készülhetnek majd itt!

plug-in hibrid Ford Kuga

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!