A tradicionális autógyártók közül a Volkswagen az egyik, amelyik valóban komolyan veszi az elektromos meghajtásra való áttérést. Bár esetükben sem rózsás még a dolgok állása, de legalább ők már tettek le valamit az asztalra, például a kiválóra sikerült e-Golf típussal. De az e-Golf egyre inkább a múlt, főleg az ID.3 tekintetében, ami a márka elektromos átalakulásának szimbóluma a régi, belsőégésű technológiákról.

Hirdetés

Azonban az ID.3 csak az első fecske, a Volkswagen egy komplett termékcsaládot kíván felépíteni az ID. név köré és ez csak a Volkswagenre vonatkozó elképzelés. Ott van még a Seat (el-born, vagy a „jóáras” Mii), a Skoda (Citigo e iV), vagy az Audi (e-tron termékcsalád). A felsorolás eddigi tagjai csak a tisztán elektromos meghajtás képviselői, de mint minden autógyártó, a VW Konszern is ebbe a kategóriába veszi a plug-in hibrid meghajtást. Ennek fényében nem meglepő, hogy közel 1 millió elektromos járművet kíván a Volkswagen legyártani. Ha csak mostani típusok felhozatalát nézzük (tisztán elektromos és plug-in hibrid), már abból is lehetne egy szép portfóliót felépíteni, de ez még csak a kezdet.

Az ID. termékvonal eddig bejelentett tagjai

Az 1 milliós szám azonban nem most került célként meghatározásra, azóta pedig változtak a dolgok.  Jelen állás szerint Volkswagen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy néhány éven belül az egyik legnagyobb elektromosautó-gyártóvá váljon a piacon. 2022-re évi egymillió e-modellt szeretnének gyártani, ennek érdekében pedig összesen nyolc helyszínen készítenék az új ID modelleket.

A Volkswagen egy átfogó szén-dioxid-mentesítési programot is aláírt, amelynek célja, hogy 2050-ig teljes mértékben CO2-semlegességet érjen el a gyártástól az adminisztrációig.

A következő állomás pedig 2025, addigra már 1,5 millió eladott e-autó a cél! Thomas Ulbrich szerint, aki az elektromos mobilitási üzletágért felelős a márkánál (Member of the Volkswagen brand Board of Management responsible for E-Mobility), így nyilatkozott az ambiciózus tervekről:

„2020 kulcsfontosságú év lesz a Volkswagen átalakulásában. Az ID.3 piaci bevezetésével és a további lenyűgöző ID. modellekkel az általunk indított elektromos offenzíva az utakon is észlelhető lesz. Új tervünk a 1,5 millió elektromos autó 2025 értékesítéséről is azt mutatja, hogy az emberek vágynak az új, környezetbarát mobilitásra – és mi biztosítani is fogjuk ezt emberek millióinak”

Hatékony és erőteljes: Az új Audi plug-in hibrid modellek – Audi Q5, A6, A7 és A8

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/