Utolsó hírünk az e-UP! alapjaira építő elektromos Seatról még júniusból való, akkor a hivatalos bemutatkozása volt esedékes a típusnak! Azóta nagy volt a csend a Mii körül, ám a Seat váratlanul egy médiaközleményt adott ki, amiben a Mii áráról nyilatkozott.

Hirdetés

Ezzel pedig elérte a Seat azt, hogy a Mii tulajdona legyen a konszernen belül a megtisztelő “legolcsóbb elektromos autó” cím. De mit is jelent ez számokban? Jelenleg csak a német árakat ismerjük a Mii-hez, így a két testvér árát is euróban nézzük meg. Az e-Up! ott 21.975 eurótól indul, mígy a Škoda Citigo e iV csak 20.950. Az első helyezett pedig a Seat Mii 20.650 eurós német árával. Ebből ha levonjuk a különböző német állami és egyéb kedvezményeket, a Mii ára 16.300 euróra jön ki. Aki pedig nem szeretné megvenni, tartós bérleti konstrukcióban is hazavihet egyet, így 36 hónapra 145 eurót kell havonta a Mii-ért fizetnie.

A már szeptember közepén induló értékesítés első körben az alábbi országokban érinti: Németország, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Anglia, Ausztria, Belgium, Hollandia, Svájc, Dánia, Finnország, Norvégia, Lengyelország. Az anyagcéghez hasonlóan a Seat is árul majd saját fali töltőt otthonra, ami jelentősen könnyebbé teszi az otthoni töltést.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/