Hirdetés

November 12 nagy nap az Amerikán kívüli Tesla gyártás történetében, hiszen ezen a napon jelentette be Elon Musk, hogy a sokat emlegetett európai Gigafactory végül Németországban, azon belül is Berlin mellett fog felépülni. Az üzemet a Grünheide nevű településnél építik fel, amely a berlini városhatártól nagyjából 10 kilométerre délkeletre fekszik. A gyár a tervek szerint 2021-től termelne majd, első sorban a Model Y gyártásával kezdenek, de később szinte biztos, hogy a kontinensünkre szánt Model 3-ak is itt készülnének majd.

Musk akkor Twitter üzenetében (ami gyakorlatilag minden hivatalos bejelentésének csatornája) a gyártáson túl akkumulátorok gyártásáról is beszélt a helyszínen. Ám nem mindegy, hogy valahol akkucellákat gyártanak, vagy a kész cellákat szerelik össze akkupakkokba. A Teslamag német magazin szerint a Gigafactory 4 esetében az előbbi fog megvalósulni. A Tesla oldalán, a betölthető pozíciók között ugyanis felbukkant egy igencsak érdekes álláslehetőség, “Process Engineering Lead” leírással.

A pozíció leírása átlagos, ám a bekarikázott rész tanulsága szerint a lehetséges jelöltnek ismeretekkel kell rendelkeznie az elektrolit-gyártás és a nagy-tisztaságú vizek ismeretanyagával. Utóbbi ismeret szükségessége azt vetítheti előre, hogy a Gigafactory 4-ben több lesz, mint akkupakkok összeszerelése, főleg hogy nyílt titok a Tesla azon szándéka, miszerint saját-fejlesztésű akkucelláinak gyártását minél előbb beindíthassa. Talán pont a Gigafactory 4-ben?

Hirdetés

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/