Hirdetés

2012-ben mikor megjelent az első Model S, akkor sokaknak furcsa volt, hogy az internet szolgáltatás az autó része volt amiért nem kellett külön fizetni. 2014-ben a Tesla tisztázta, hogy még négy évig biztos, hogy ingyenes lesz az internetkapcsolat. Elérkezett a 2018, de a határidő lejárta után sem volt semmi konkrét infó az internettel és annak díjával kapcsolatban.

Tavaly nyáron viszont a Tesla több adatcsomagot vezetett be:

  • A Standard verzióban az alap térkép, navigáció, zene és Bluetooth kapacsolaton keresztül kommunikáló eszközöket engedélyeztek. Meg persze a szoftverfrissítéseket.
  • A Premium verzióhoz még pluszban a műholdas térkép, élő forgalom vizualizációval, zene és stream képesség valamint az internetböngésző tartozik. Valamint a vezeték nélküli szoftverfrissítéseket pedig Wi-Fi és mobiltelefonos kapcsolaton keresztül lehet kérvényezni.

Ősszel már megírtuk, hogy hamarosan megérkezik a fizetős internetelérés bizonyos modellekbe. Most pedig hivatalosan is kiderült, hogy kiket érint pontosan a változás és milyen árral lehet számolni.

Hirdetés

Mindenki, aki 2018 június 30.-a előtt vette át a Tesla Model S, X és a Premium Interior csomaggal szerelt Model 3-ját az az autó teljes élettartama alatt ingyenesen használhatja a Premium Connectivity csomagot. Aki pedig 2018 július 1-e után csapott le a Teslájára, azok egy emailt kaptak a napokban, hogy bizonyos internetes csomagokért fizetni kell. Azonban mindenki kapott egy ajándék hónapot, így csak 2020 január 7-től kell fizetni a plusz szolgáltatásért, azaz a Premium Connectivity csomagért melynek havidíja 9,99 dollár lesz.

Érdemes megemlíteni, hogy a nemrég vásárolt Model S-hez és X-hez jár az egy év ingyenes Premium verzió. A Model 3 Standard Range Plus modellnél nincs ingyenes prémium csomag, ellenben a Long Range vagy a Performance modellel ahol szintén egy évig ingyenesen lehet használni a prémium verzióba tartozó alkalmazásokat.

Továbbá a saját telefonunknak az internet megosztása sem jár mindig előnnyel, ugyanis a Tesla a Wi-Fi-t csak parkoló állásban használja. Éppen ezért a Spotify illetve az élő forgalom vizualizáció nem lesz használható vezetés közben!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.huclub, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/