Ennyi volt az ingyenes internet a Teslákban?

0

2012-ben mikor megjelent az első Model S, akkor sokaknak furcsa volt, hogy az internet szolgáltatás az autó része volt amiért nem kellett külön fizetni. 2014-ben a Tesla tisztázta, hogy még négy évig biztos, hogy ingyenes lesz az internetkapcsolat. Elérkezett a 2018, de a határidő lejárta után sem volt semmi konkrét infó az internettel és annak díjával kapcsolatban.

Tavaly nyáron viszont a Tesla több adatcsomagot vezetett be:

  • A Standard verzióban az alap térkép, navigáció, zene és Bluetooth kapacsolaton keresztül kommunikáló eszközöket engedélyeztek. Meg persze a szoftverfrissítéseket.
  • A Premium verzióhoz még pluszban a műholdas térkép, élő forgalom vizualizációval, zene és stream képesség valamint az internetböngésző tartozik. Valamint a vezeték nélküli szoftverfrissítéseket pedig Wi-Fi és mobiltelefonos kapcsolaton keresztül lehet kérvényezni.

Jelenleg a Tesla az alapverziós Model 3 kivételével az összes többi modellje a prémium verziós modelleket kínálja. Viszont egyelőre a Tesla még nem tette közzé azt az ajánlatot, amivel a tulajdonosok ápgrédelni tudnák azokat a modelleket amik nem rendelkeznek a prémium funkciókkal.

Elon Musk nemrég azt nyilatkozta a Twitter csatornáján, hogy hamarosan elérhető lesz a frissítés és körülbelül évi 100 dollárba fog kerülni az éves előfizetés. Az új V10-es szoftverrel az “Early Access Program-ban” résztvevők már megfigyelhették, hogy a Tesla beépített egy adatforgalom számlálót a szoftverbe.

Az látszik, hogy a Tesla egy 50 GB-os adatcsomagot kínált egy Long Range Model 3-hoz. De egyelőre még nem tiszta, hogy ez mit is takar, és a fenti kép nem csak azoknál jelent meg akiknek nincs „premium” csomagja. Azért is érdekes a dolog, mert a Long Range Model 3 elvileg teljes élettartalma alatt a prémium kategóriás csomagba tartozik.

Ha végleg kijön a V10-es szoftver akkor minden bizonnyal tisztázódik a helyzet, de addig is ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!