Ezért törhetett be a Tesla Cybertruck törhetetlen üvege

0

Még csak néhány napja mutatta be a Cybertruck névre hallgató elektromos pickup modelljét a Tesla, de már most annyit szerepelt a sajtóban mint amennyit más modellek teljes életciklusuk alatt sem. A pickup dizájnja mindent vitt, plusz egy baki ami a törhetetlen üveg prezentálásakor történt.

Elon Musk be szerette volna mutatni, hogy mennyire strapabíró a legújabb fejlesztésük, ezért mindent elkövettek annak érdekében, hogy ezt prezentálni tudják. A Cybertruck tervezője, Franz von Holzhausen egy óriási kalapáccsal ütött rá többször az autó ajtajára, amely remekül bírta a megpróbáltatást, ezzel is bizonyítva, hogy kisebb kézifegyverekkel szemben a modell akár golyóálló is lehet. Köszönhetően a 3 mm vastag SpaceX rozsdamentes acélborításának.

Majd az üveghez vágott fémgolyóval azonban már kevésbé tudott megbirkózni az újdonság, az ablak berepedt. A hátsó, második könnyedebb dobómozdulattal kivitelezett próbálkozás sem járt sikerrel. Az is berepedt. Elon Musk feltett egy kis videót, amint a bemutató előtt tesztelik ugyan ezt, és ott bírta a strapát a Cybertruck:

Most Musk egyik követője megfejtette, hogy mi okozhatta a jelenséget. Véleménye szerint először az ablakot kellett volna tesztelni, és csak azután kalapáccsal csapkodni az ajtót. Mire az ablak tesztelésére sor került, az ajtó csapkodásától annak alapja már megtöredezhetett, így az elgyengült anyagnak túl nagy ellenállóképessége már nem lehetett.

A Tesla CEO szerint az állítás megállja a helyét, és hogy valójában ez okozhatta-e a problémát azt egyelőre nem tudni!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!