Hirdetés

Hatalmas sikert aratott a múlt hét pénteken bemutatott Tesla Cybertruck. Ahogy telnek múlnak a napok, úgy derül fény egyre több részletre is az elektromos fenevaddal kapcsolatban.

A Cybertruck rozsdamentes acélból készült karosszériája rendkívül időtálló és strapabíró. De, ezt már láthattuk a bemutatón is, hisz egy méretes kalapáccsal csapkodták az ajtaját miközben a horpadás apró jelei sem látszódtak meg az ajtón.

Apropó, ajtó! A Tesla elárulta, hogy az ajtók súlya egyenként 27 kilogramm lett. Továbbá Musk azt is elárulta, hogy ugyanazt a 301-es sorozatú rozsdamentes acélt kapja a Cybertruck, mint amit a SpaceX Starship nevű űrhajónál is használni fognak!

Hirdetés

Jelenleg ezek a lemezek 3 milliméter vastagok, de a tervezők azon is elgondolkoztak, hogy 3-ról 4 mm-re növelik a lemezek vastagságát. Ezt a tervez azonban elvetették, ugyanis ajtónként kilenc kilogrammnyi plusz súlyt jelentett volna a növelés. A plusz súly pedig nem előnyös egy elektromos autónál.

Musk elmondása szerint a jelenlegi karosszéria egy 9 mm-es lövedéknek is ellenáll, azonban a páncélozott minősítés rendkívül szigorú tesztek elvégzése után szerezhető meg. Hogy ezzel mi lesz, az a későbbiek során kiderül!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/