Bemutatkozott a Tesla Cybertruck

1

Az elmúlt hónapokban többször olvashattuk már, hogy novemberben lesz a Tesla első elektromos pickupjának a bemutatója. November elején maga Elon Musk erősítette meg hivatalos Twitter csatornáján, hogy a bemutatóra november 21-én kerül sor Los Angelesben a SpaceX rakétagyárának a közelében.

Ez lesz az első olyan elektromos autó, mely nagy megdöbbenést válthat ki majd az emberekből. Musk több alkalommal is elmondta, hogy a megjelenés tekintetében felejtsük el azt amit eddig a pickupokról tudunk. Egy egészen más és futurisztikus elektromos pickupot mutatnak be nekünk ma! Magáról az újdonságról nem sokat lehetett tudni. A legtöbb renderkép meg sem közelíti a végleges verziót. Ami viszont biztos, az az, hogy a Tesla 50 ezer dollár alatti kezdőárat tűzött ki célul. Musk elmondta, 49 ezer dollárnak vagy valamivel kevesebbnek már elégnek kell lennie egy jó pickup megvásárlására. Várhatóan a Tesla Pickup hatótávolsága 650-800 kilométer körül alakulhat egyetlen feltöltéssel.

Ma hajnalban, magyar idő szerint 5.00-kor végre elkezdődött a hivatalos bemutató, ahol Elon Musk mutatta be a futurisztikus Tesla Cybertruck modellt.

Musknak igaza volt mikor azt mondta, hogy: „Ez lesz az első olyan elektromos autó, mely nagy megdöbbenést válthat ki majd az emberekből.” Sikerült. A Cybertruck pont olyan lett mintha egy filmrészletből ragadtak volna ki egy olyan járművett amit eddig még senki nem látott.

A Cybertruck formája mégis olyan egyszerű mint a faék! Nincs csicsázva, nincsenek rajta felesleges sarkok vagy élek. A jövőbe mutató pickup egy teljesen új platformra épült, azért, hogy a lehető legszilárdabb és legstabilabb legyen bármilyen útviszonyok között. Elsődleges cél a tartósság és az utasok védelme. A karosszéria ultrakemény, harmincszor hidegen hengerelt rozsdamentes acél.

Az ablakoknak is meglehetősen strapabírónak kellett volna lenniük, de azokat sikerült egy nagy vasgolyóval berepeszteni. Van ilyen, legalább nem tört be teljesen.

A Cybertruck platóján még egy quad is elfér, amit akár tölteni is lehet!

A Tesla Cybertruck három verziója lesz kapható, különféle akkumulátorokkal és hajtáslánc-konfigurációkkal. Az egy motoros RWD változat körülbelül 400 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel, míg a Dual Motoros változat 482 kilométert és a legdurvább hárommotoros változat akár 800 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel. Több mint valószínű, hogy a Model S Plaid hajtásláncát fogják az erősebb Cybertruckba is elhelyezni.

A legolcsóbb modell 39,900 dollártól, a Dual Motor változat 49,900 dollártól és a Tri Motor AWD pedig 69,900 dollártól indul.

A három modell részletes specifikációja magáért beszél, érdemes kattintani és megnézni, hogy mit tud a Cybertruck:

Ahogy Musk ígérte, a funkcionális tulajdonságok jobbak, mint a Ford F150-é, míg a teljesítményadatok jóval komolyabbak, mint a Porsche 911-é.

A két olcsóbb verzió, „2021 végén” érkezik, míg a drágább változat, a több motorral és nagyobb akkumulátorral szerelt változat pedig 2022 év végétől lesz elérhető.

Az bemutató itt visszanézhető:

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!