Tesla Pickup: lehet ez a titokzatos „Blade Runner” design?

3

Március elején mikor a 2018. 4. negyedévet értékelve Elon Musk elsütött egy érdekes információt, miszerint idén nyáron már a Tesla pickup kivitelű elektromos autóján lesz a hangsúly, ami mindenképpen meg fogja keverni a piac mostani felosztását. A típusról először a Semi kamion premierjén esett szó 2017 novemberében, ott előkerült egy kép, melyen tisztán látható az említett újonc. Nagy rá az esély, hogy a Semi Truck műszaki alapjaira akarja építeni a Tesla az újabb elektromos fenevadat. Akkor Elon Musk is megígérte a pickup elkészítését a hivatalos Twitter csatornáján, ahol leszögezte, hogy a Tesla is komolyan gondolja a pickupot, de közvetlenül a Model Y után. Musk hozzátette azt is, hogy már 5 éve megvannak a fejében a jármű fontosabb paraméterei.

Elon Musk elárulta, hogy a Pickup (Truck) év vége felé debütál. Azt is elmondta, hogy teljesen egyedi, futurisztikus kialakítású járművet várhatunk. Az tény, hogy a kaliforniai e-autó gyártó a Pickup-fronton sem éri be az átlagossal. A hagyományosnak mondható, belsőégésű motorral szerelt pickupok sem számíthatnak majd igazi ellenfélnek. Továbbá az amerikai piacon megszokott monstrumoknál is nagyobb jármű várható, hatüléses kialakítással.

Június elején pedig újabb információk láttak napvilágot egyenesen Elon Musk szájából. A Ride the Lighting podcaston beszélgettek a várható modellről és ott említette, hogy az árcédula mindenképp 50.000 dollár alatt marad! “Nem akarjuk, hogy válóban drága legyen a Pickup. Mindenképp 50.000 dollár alatt kell hogy maradjon az ára, akár még 49.000 dollár is elképzelhető, vagy ideális esetben még kevesebb. Olyan modellnek kell lennie ami megfizethető, persze ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek drágább variánsai.” – nyilatkozta Musk. Továbbá elárulta, hogy “ez nem lesz egy normális teherautó, nagyon sci-fi képet fog alkotni. Egyáltalán nem fog azoknak tetszeni akik az elmúlt 20-40 év pickup vonalán éltek!”

Eddig egyetlen egy kép került elő a Blade Runner filmből vett futurisztikus külsővel megáldott modellről:

Világosított kép, hogy könnyebben kivehető legyen a Pickup alakja.

Nem sok mindent mutat, azonban fenti fotóról sokan azt gondolták, hogy ez lesz a Pickup hátulja. Később Musk megerősítette, hogy a képen valójában az újdonság eleje látható.

Mára pedig Justin Duel James (más néven Duelj ) megpróbálta elkészíteni azt a rajzot, ahogy valójában kinézhet a Tesla Pickup.

Futurisztikus és egyedi! Sajnos mindenképp meg kell várnunk a hivatalos bemutatót amire év vége felé kerülhet sor.

“Ez a pickup más lesz mint az átlag. Funkcionalitás szempontjából a Ford F-150-et felülmúlja és a gyorsaságával pedig a Porsche 911-et is lenyomja.” 

Musk továbbá elárulta, hogy a 49.000 dolláros modell 650 kilométer körüli hatótávot ígér, összkerékhajtással és 150 tonnás vontatási képességgel.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!